Cartofi natur cu sos de marar si cotlet de porc la tava

Postat de babi5 in Porc
11 Mai 2013 | 6120 vizualizari
Cartofi natur cu sos de marar si cotlet de porc la tava

Azi am gatit acest fel de mincare ,nu la-m mai facut tare de mult si fiindca fetelor mele le place tare mult l-am pregatit cu drag fiindca au venit la mine ,Este specific Banatean si este tare bun .

Ingrediente

  • 1,5kg de cartofi
  • 8 felii cotlet
  • lapte 1/2 l
  • marar proaspat
  • faina
  • lamaie
  • sare
  • 1 ceapa
  • ulei
  • piper
  • vegeta

Mod de preparare

Curatam cartofii apoi ii taiem in doua sau patru depinde  cit sunt  de mari ,daca sunt mai  micuti ii putem lasa intregi .(este necesar  sa fie  taiati,  asa sa nu  se farimiteze fiindca mai  vin  fierti putin si in sos )

Ii spalam bine  si  cu ceapa  curatata  ii punem la  fiert, potrivim de sare . Intre timp  feliile de cotlet le saram si  condimentam, le  asezam.

Intr-o tava  punem peste ele ulei  si  completam cu apa ca  sa treaca peste ele . Punem o folie  de aluminiu peste  tava  si le  dam la  cuptor Incercam sa vedem daca  cartofii sunt  gata apoi ii dam la  o parte .

Intr-o cratita  punem uleiul si  faina, lasam sa  se rumeneasca apoi  punem mararul tocat apoi  punem laptele  fierbinte peste.

 amestecam repede  sa nu se faca  cocoloase,  daca  este prea  gros mai  adaugam apa  fierbinte  de la  cartofi (sosul trebuie  sa fie  mai subtire  fiindca vin pusi  cartofii in  el ).Lasam sa  fiarba, potrivim de sare si sucul de lamie.  Daca  vreti mai acrisor puneti lamie mai multa.

Strecuram cartofii si-i punem peste sos si mai  dam un clocot . Daca cotletul este aproape  gata  luam folia  si mai lasam putin sa  se rumeneasca . Mincarica  este  gata . Se aseaza  cartofii cu sosul pe platou intins linga  care  aseazam cotletul .Pofta buna  sa aveti

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi natur cu sos de marar si cotlet de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de praz cu carne de porc si masline

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de praz cu carne de porc si masline

Se prajeste carnea in ulei si se da deoparte. In grasimea ramasa se caleste ceapa (curatata de foi, spalata si taiata julienne), apoi se adauga prazul (curatat de moate si frunze, spalat si taiat...

Citeste continuarea

Jambon la cuptor

Postat de Constelatialeu

Jambon la cuptor

Mai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min. Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2013, 23:40
Vaaai, ce bunatate!
la 11.05.2013, 23:42
sos de marar!
la 11.05.2013, 23:43
la 11.05.2013, 23:47
Va pup fetelor si va multumesc de aprecieri
la 12.05.2013, 00:11
Bun tare, place tot!!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking