Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce

Postat de vasimur in Porc
12 Noi 2017 | 5070 vizualizari
Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce

  O mâncare gustoasă, dietetică și apreciată de foarte multă lume. Din ingredientele de mai jos au rezultat 3 porții.

Ingrediente

  • 3 cotlete (vrăbioare) de porc - au cântărit cca 600 g
  • 2-3 cartofi (în funcție de mărimea lor)
  • 2 morcovi
  • 1 telină rădăcină, mică
  • 1 varză dulce, mică
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • apă
  • oțet alimentar din vin

Mod de preparare

 

Se curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită, iar țelina și cartoful, felii de grosime potrivită. Dacă cartofii sunt mai mari, îi tăiem în două sau patru, pe lungime după care îi tăiem felii de grosime potrivită.

 Se toarnă apă în aparatul de gătit cu abur (dacă nu aveți așa ceva, puneți legumele, la fiert, într-un vas, în apa fierbinte cu sare). Se pun legumele în vasul destinat acestui lucru și punem capacul. Fixăm timpul la 30 min și se lasă să fiarbă.

 Între timp, se spală bine cotletele. Se pun la prăjit în tigaia gril, pe ambele părți. Când sunt gata, se scot pe o farfurie. Se condimentează după gust cu sare, piper și boia de ardei dulce.

 Preparare salată de varză: se spală varza, se taie fideluțe după care se freacă cu sare și se lasă 10-15 min la macerat. Se stoarce varza de zeama lăsată, se pune într-un vas și se toarnă peste ea, o soluție de oțet, diluată cu apă, după gust. Pe deasupra se poate presăra piper, boia și verdeață (mărar sau pătrunjel) tăiată mărunt.

 Când legumele sunt fierte, le așezăm pe farfurie, împreună cu cotletul. Pe deasupra se presară verdeață (mărar sau pătrunjel) tăiată mărunt.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pachetele cu carne de porc (Reteta video)

Postat de Papalapap

Pachetele cu carne de porc (Reteta video)

Taie carnea în bucățele de dimensiuni medii (1) (dacă ai cumpărat cotlete, îndepărtează mai întâi carnea de pe os). Împachetează apoi fiecare bucată...

Citeste continuarea

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Postat de Dya

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Taiem carnea in bucati mici si o rumenim in cateva linguri cu ulei. Adaugam ciupercile taiate cuburi si acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute sau atat cat sa se rumeneasca suficient....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2017, 18:29
Tare bun cotletul cu legume
la 12.11.2017, 18:29
Rasfat total!
la 12.11.2017, 18:33
Mulțumesc, Buni!
la 12.11.2017, 18:34
Mulțumesc Cristina!
la 12.11.2017, 19:35
Cam bun, cam bun

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking