Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume

Postat de ela2015 in Porc
15 Dec 2015 | 3706 vizualizari
Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume

Pentru aceste cotlete am ales o reţetă simplă (inventată pe moment), dar cu un rezultat peste aşteptări. Le-am fript înăbuşit, le-am aromat cu legume şi condimente, după care le-am servit cu familia, însoţite de un pahar de vin şi vorbe frumoase! 

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc fără os;
  • 2 morcovi mari;
  • 1 ardei kapia;
  • 3 fire subţiri de praz;
  • 1 pahar de vin alb sec;
  • 2 foi de dafin;
  • sare şi piper alb proaspăt măcinat, după gust;
  • 1/2 legătură de pătrunjel;
  • 2 linguri grăsime (untură);
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui.

Mod de preparare

Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper. 

Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi dacă mai este nevoie adăugăm şi uleiul. Lasăm să se încălzească, după care punem bucăţile de carne (de preferat într-un singur strat).

Lăsăm carnea să se rumenească frumos, pe ambele părţi, după care adăugăm vinul. Carnea va lăsa şi apă dar o lăsăm să fiarbă până scade şi ea se pătrunde uşor. 

Între timp curăţăm şi tocăm mărunt legumele (morcovul ras pe razătoarea mare, prazul tăiat rondele subţiri, ardeiul tocat cuburi fine).

După 30 de minute de fierbere a cărnii (timp în care alcoolul şi apa se evaporă) adăugăm legumele. Amestecăm uşor (dacă este nevoie se mai adaugă 1 căniţă de apă caldă) şi lăsăm să se pătrundă şi ele frumos până scade sosul (15 minute).

Aşezonăm gustul de condimente (foile de dafin, sare, piper) şi oprim focul.

Decorăm cu pătrunjel proaspăt tocat.

Servim cotletele calde cu diferite garnituri (noi am servit cu mămăligă de cartofi), mujdei şi/sau salate de murături.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Mancare de gogonele murate si porc

Postat de MotanLaOale

Mancare de gogonele murate si porc

Gogonelele se taie in felii potrivite si se pun in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scurge bine de apa sarata in care a stat. Se pune la fiert in apa pentru 30-40 minute....

Citeste continuarea

Piept de porc fiert in bere

Postat de oanapl

Piept de porc fiert in bere

Tai pieptul de porc în două și pui bucățile de carne într-o oală încăpătoare.  Pui foile de dafin, cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 15.12.2015, 01:33
Apetisant si delicios cu legume Imi place cum ai prezentat modul de preparare dar mai mult imi place panza de borangic intrevazuta pe care este pictata dragoste , tihna , Intelegere
la 15.12.2015, 01:44
Multumesc mult Mihaela!
la 15.12.2015, 07:42
Foarte bun, pe gustul meu! De acord cu Miha...
la 15.12.2015, 07:47
Cat de bine arata!
la 15.12.2015, 08:32
Foarte bine arată și cât de gustoase or fi!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking