Ingrediente
- 1 kg cotlet de porc fără os;
- 2 morcovi mari;
- 1 ardei kapia;
- 3 fire subţiri de praz;
- 1 pahar de vin alb sec;
- 2 foi de dafin;
- sare şi piper alb proaspăt măcinat, după gust;
- 1/2 legătură de pătrunjel;
- 2 linguri grăsime (untură);
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui.
Mod de preparare
Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper.
Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi dacă mai este nevoie adăugăm şi uleiul. Lasăm să se încălzească, după care punem bucăţile de carne (de preferat într-un singur strat).
Lăsăm carnea să se rumenească frumos, pe ambele părţi, după care adăugăm vinul. Carnea va lăsa şi apă dar o lăsăm să fiarbă până scade şi ea se pătrunde uşor.
Între timp curăţăm şi tocăm mărunt legumele (morcovul ras pe razătoarea mare, prazul tăiat rondele subţiri, ardeiul tocat cuburi fine).
După 30 de minute de fierbere a cărnii (timp în care alcoolul şi apa se evaporă) adăugăm legumele. Amestecăm uşor (dacă este nevoie se mai adaugă 1 căniţă de apă caldă) şi lăsăm să se pătrundă şi ele frumos până scade sosul (15 minute).
Aşezonăm gustul de condimente (foile de dafin, sare, piper) şi oprim focul.
Decorăm cu pătrunjel proaspăt tocat.
Servim cotletele calde cu diferite garnituri (noi am servit cu mămăligă de cartofi), mujdei şi/sau salate de murături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|