Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel

Postat de Valclaudia in Porc
16 Aug 2015 | 3289 vizualizari
Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel

Ingrediente

Chiftele:

  • 500 g carne tocata (de porc)
  • 100 g soia granule
  • 100 g boabe de hrisca
  • 1 ou
  • 3 felii de paine neagra inmuiate in apa, stoarse bine si apoi zdrobite in mana
  • 1 lingurita rasa usturoi granulat
  • sare si piper dupa gust
  • frunze de telina proaspat tocata
  • cca 150-200 g seminte de canepa

Sosul:

  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei kapia rosu
  • cateva boabe de piper diferit colorate
  • 1 dovlecel mic, fara seminte, cu coaja inchisa la culoare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • cca 700 g rosii foarte coapte, de gradina
  • frunze de telina verde proaspat tocata

Mod de preparare

Pentru chiftele:

-punem boabele de hrisca impreuna cu granulele de soia la fiert in 200 ml apa cu putina sare. Lasam la fiert pana se umfla hrisca. Scurgem apa ramasa si lasam la racit;

-carnea tocata se pune intr-un castron incapator, adaugam painea inmuiata si stoarsa, oul, sare si piper dupa gust, usturoiul granulat,verdeata tocata si hrisca+soia scurse de apa;

-amestecam bine toate ingredientele, apoi formam in mana chiftelute de marimea dorita;

-tapetam tava cu hartie cde copt, preincalzim mcuptorul la 200 grade;

-punem semintele de canepa pe o farfurie intinsa, rostogolim apoi chiftelele pe rand prin seminte sa se imbrace uniform, apoi le asezam in tava;

-dam tava la cuptor pentru 35-40 minute pana se rumenesc usor smintele de canepa.

Pentru sos:

-curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le tocam, apoi le punem la sotat in ulei la foc mic pentru 5 minute;

-adaugam bobitele de piper, dovlecelul spalat si taiat feliute foarte fine (eu l-am trecut pe razatoarea cu ochiuri foarte mari, pentru feliat), presaram dupa gust sare si lasam sa fiarba la foc mic pana ne ocupam de rosii;

-rosiile se spala, se curata de cotoare si se trec prin robot, apoi se adauga in cratita peste celelalte legume deja sotate;

-sosul va fi lasat sa scada prin fierbere pana obtineti consistenta dorita. La final presarati frunza de telina proaspat tocata.

Serviti delicioasele chiftelute crocante cu acest minunat si aromat sos de rosii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste de porc fierte in bere

Postat de AlexTeacher

Coaste de porc fierte in bere

Lasa coastele la marinat in bere, circa 24-48 de ore sau, daca nu ai timp, pune-le la fiert in bere, impreuna cu foile de dafin si piperul boabe. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit 2,5 - 3 ore....

Citeste continuarea

Cotlet de porc cu bere, ghimbir si usturoi

Postat de mihaelar63

Cotlet de porc cu bere, ghimbir si usturoi

 Bucatile de cotlet se incresteaza pe partea cu soricul. Astfel bucata de carne nu se va mai strange la prajit. Se  aseaza carnea intr-o marinata formata din bere,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2015, 20:58
la 16.08.2015, 21:01
Bune chiftelute!
la 16.08.2015, 21:06
Cred ca-i tare bun
la 16.08.2015, 21:15
ce bine arata
la 16.08.2015, 21:26
bune, bune!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking