Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion

Postat de gurita_ta2005 in Curcan
12 Mar 2015 | 3790 vizualizari
Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion

Ingrediente

Pentru cous cous:

  • praf de cous cous
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 dovlecel zucchini
  • vegeta/piper/oregano

Pentru pulpa de curcan:

  • 2 felii de carne de curcan
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri de bulion

Mod de preparare

Carnea se condimenteaza pe ambele parti,se pune putin la prajit in ulei de masline,se stinge cu vinul alb si se lasa pe foc pana cand se evapora alcoolul.

Se completeaza cu apa si se adauga si catelul de usturoi intreg,putin crestat.

Cand scade apa se adauga bulionul,se mai lasa cateva minute dupa care se ia de pe foc.

Intre timp se pregateste cous cous-ul :

Ceapa se taie feliute,iar dovlecelul zucchini il dam pe razatoarea mare,se pun impreuna ca calit in putin ulei de masline.

Se adauga condimentele,se pune apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba cam 5-7 minute.

Se adauga praful de cous cous,apa,se amesteca bine si se mai lasa circa 5 minute(se verifica daca este gata).

Se serveste cous cous cu carne de curcan in sos de bulion

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous cu ceapa verde si carne de curcan in sos de bulion" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gulas din carne de curcan

Postat de Ela68

Gulas din carne de curcan

1. Ceapa alba si rosie se taie solzisori, se da cu sare si se pune la calit in ulei. Adaugam si morcovul ras pe razatoarea cu gauri mari. Lasam trei patru minute pana ce se inmoaie ceapa ( eu n-o...

Citeste continuarea

Friptura de curcan cu sos de rodii

Postat de Oana

Friptura de curcan cu sos de rodii

Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga bine. Condimenteaza pieptul de curcan cu sare si piper, apoi rumeneste-l in tigaie, pe ambele parti. Adauga vinul si lasa pe foc pana incepe sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2015, 18:10
Ce bunatate ai facut!
la 12.03.2015, 18:11
multumesc mirela
la 12.03.2015, 18:15
la 12.03.2015, 18:17
geoline
la 12.03.2015, 18:25
Harnicuta

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking