Ingrediente
- 600 gr faina
- 10 gr drojdie uscata
- 1/4 l lapte
- sare
- 2 oua
- 200 gr untura
- 1 lingura zahar
Mod de preparare
350 gr faina se pune intr-un castron, se face o adancitura, se pune 1 lingurita sare si zaharul impreuna cu drojdia. Adaugam si laptele cald si framantam un aluat ca si cel de paine (acest aluat il facem de cu seara). A doua zi amestecam bine 250 gr faina cu untura, apoi aluatul facut de cu seara il intindem sub forma de patrat, punem peste aluatul cu untura, impaturim si intindem si repetam operatia de patru ori
Apoi intindem o foaie de 3-4 mm si cu forma de covrigi decupam. Apoi asezam covrigii in tavi tapetate cu hartie de copt, ungem covrigii cu ou batut cu sare si introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute. Cand sunt frumos rumeniti ii scoatem si repetam operatiunea de coacere pana terminam materia prima.
Sunt foarte buni, se prepara usor si ii recomand cu mare drag. Sa va fie de bine si de folos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu sare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|