Covrigei opariti, cu susan

Postat de mirela0911 in Piine
19 Ian 2020 | 3217 vizualizari
Covrigei opariti, cu susan

Sunt niste covrigei deliciosi, crocanti la exterior si pufosi la interior. In seara cand i-am facut, o tava s-a evaporat cat ai clipi. Foarte buni!

Ingrediente

  • 1 kg faina alba "000"
  • 1 lg sare
  • 50 ml ulei
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • cca 550 ml apa calduta
  • 2-3 litri de apa
  • 50 g bicarbonat de sodiu
  • seminte de susan

Mod de preparare

Intr-o craticioara se incalzeste putina apa, se adauga zaharul, 2-3 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa 10 minute sa se activeze.

Se cerne faina intr-un bol. Se face in mijloc o gropita. Pe margine se presara sarea. Se toarna maiaua in mijloc si se amesteca. Se incalzeste si restul de apa. Se adauga alternativ cu uleiul si se amesteca pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta timp de cateva minute. Se unge bolul cu ulei, se asaza aluatul si se pune la loc caldut sa dospeasca.

Se ia jumatate din aluat si se framanta sub forma de sul. Se taie bucati egale din care se fac covrigeii. Se ia fiecare bucata si se ruleaza pe masa de lucru in forma de snur, apoi se formeaza covrigul sau orice forma vreti sa-i dati.

Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala incapatoare. Cand incepe sa fiarba, se adauga bicarbonatul de sodiu. Se scufunda fiecare covrig in apa clocotita timp de cateva secunde, se scoate si se asaza direct in tava tapetata cu hartie de copt.

Se procedeaza la fel cu toti covrigeii. Se presara deasupra seminte de susan si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc atat calzi cat si reci, alaturi de un iaurt sau o cana cu lapte, cu unt si gem, cu ce doreste fiecare.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei opariti, cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Chifle pufoase

Postat de Oana

Chifle pufoase

Puneti in vasul robotului faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu zaharul si mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si...

Citeste continuarea

Batoane de post, cu mac

Postat de RODIMUR

Batoane de post, cu mac

Făina cernută și aerată se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia sfărâmițată, sarea și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2020, 20:31
Vaiiiiiii,dar cu ce ti-au gresit de i-ai oparit...
la 19.01.2020, 20:40
la 19.01.2020, 21:09
Super buni
la 19.01.2020, 21:43
buni buni
la 19.01.2020, 22:14
Adauga comentariu...

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking