Ingrediente
- 500 g faina
- 50 g lapte
- 2 oua
- 1 lingura margarina
- 1 lingura zahar
- coaja de la o lamaie
- drojdie(cat o nuca)
- sare
- ulei
- zahar pudra cu vanilie
Mod de preparare
Am cernut faina intr-un lighenas peste care am adaugat laptele cald,ouale,margarina,coaja de lamaie,drojdia,zaharul si sarea.Am amestecat pana ce s-a format un aluat nelipicios(daca e nevoie mai punem faina). Am lasat sa creasca timp de 30min acoperit cu un prosop.
Cand aluatul a crescut am luat o bucata de aluat si l-am intins pe masa de lucru cu putin ulei si cu un pahar am taiat mijlocul, ramanand un covrig,daca e nevoie mai modelam putin cu mana.Am procedat asa pana ce tot aluatul a fost gata.
Covrigii o data formati i-am pus intr-o cratita cu uleiul bine incins(ulei eu pun cat sa acopere covrigii,ei se ridica).
Cand covrigii au fost gata pe o parte i-am intors.Cand si cealalta parte a fost gata i-am scos pe un prosop de hartie pt a se scuge bine tot uleiul.
Dupa 1-2min am luat covrigii si i-am tavalit:))) prin zahar.Cam atat baietelul meu ii adora,sper sa va placa si voua pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|