Covrigi polonezi

Postat de mena29 in Dulciuri
14 Ian 2014 | 24139 vizualizari
Covrigi polonezi

Ii ador,sunt deliciosi.Imi tot cumparam din cantina de la servici pana intr-o zi cand am cautat prin retetele fetelor si m-am oprit la cea a Ancutei,la care am adus foarte mici modificari.. Multumesc Ancuto,au iesit perfect.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 75 g zahar
  • putina sare
  • 550 g faina alba
  • Pentru uns foaia:
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • Pentru uns covrigii:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • Pentru sirop:
  • 6 linguri miere
  • 250 ml apa
  • 50 g Fulgi de cocos

Mod de preparare

Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de facut paine si am selectat programul pentru framantat si dospit aluaturi dar il putem pregati ca pe cel de  cozonac.

Cernem faina intr-un bol,facem o gaura in mijloc si punem laptele caldut amestecat cu drojdia,zaharul,extractul de vanilie  si doua linguri de faina.Lasam cam 15 minute sa dospeasca dupa care  incepem sa incorporam usor faina de pe margini.La sfarsit adaugam untul topit si racit.Lasam aluatul acoperit sa creasca o ora intr-un loc caldut si ferit de curenti.

 Dupa ce a dospir aluatul il intindem pe o panseta pe care am presarat faina.Intindem foaia cat putem de bine si o ungem cu un amestec de 50 g unt frecat bine cu o lingura de zahar pudra.

Impaturam aluatul in doua si taiem fasi,pe latime,de 2 cm .

Fiecare fasie o taiem pe jumatate,pe lingime,lasand un capat netaiat.

Rasucim cele doua fasii dupa care formam covrigul.

Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt,ii ungem cu galbenusul amestecat cu lapte dupa care coacem covrigii in cuptorul incalzit in prealabil,pana cand acestia capata o culoare rumena frumoasa.

Intre timp pregatim siropul.Incalzim apa intr-o craticioara,adaugam mierea si amestecam pana se dizolva.Turnam siropul peste covrigii fierbinti dupa care ii presaram cu fulgi de cocos.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de covrigi polonezi

Postat de licurici_lra

Reteta de covrigi polonezi

Iata cum se prepara Reteta de covrigi polonezi  Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin...

Citeste continuarea

Covrigi polonezi

Postat de Valclaudia

Covrigi polonezi

Intr-un castron incapator punem apa calduta, untul, drojdia, esenta de vanilie, sarea si zaharul, amestecam. Incorporam apoi toata faina si obtinem la final un aluat ferm pe care il lasam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2014, 17:13
la 14.01.2014, 17:15
Cu adevarat sunt deliciosi . Si mie imi plac mult
la 14.01.2014, 17:17
Mala
la 14.01.2014, 17:18
Super buni
la 14.01.2014, 17:18
Da Mihaela,daca-i faci esti cu gandul tot la ei si nu-i lasi pana nu-i termini.

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking