Covrigi

Postat de caroline in Piine
28 Iul 2013 | 5672 vizualizari
Covrigi

Cand am facut painicile Laugenbrot vazusem ca un comment zicea cum ca din acest aluat se fac si covrigi.Asa ca m-am pus din curiozitate sa vad de ies niste covrigi la fel de buni precum painicile....

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1cub drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri ulei masline
  • 260 ml apa
  • sare mare
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul si 4 linguri faina.Lasam putin sa dospeasca.Circa 10 minute.

Punem drojdia peste restul de faina,adaugam sarea,uleiul si framantam pana ce aluatul va fi elastic si nelipicios.

Lasam la dospit pina ce isi va dubla volumul .

Impartim aluatul in mai multe parti mici.Fiecare parte o facem sul care apoi il impartim in doua parti egale si il impletim facand astfel covrigii.

Punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul si cand apa incepe sa fiarba pune cate 4-5 covrigi si ii lasam maxim 30 secunde.

Scosi din apa se pun direct in tava tapetata cu foaie de copt.

Se dau la cuptor la 180 grade pana ce se rumenesc frumos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de covrigi polonezi

Postat de licurici_lra

Reteta de covrigi polonezi

Iata cum se prepara Reteta de covrigi polonezi  Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin...

Citeste continuarea

Covrigi cu unt si cascaval

Postat de mirela0911

Covrigi cu unt si cascaval

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata, zaharul, se toarna laptele caldut, oul si untul topit. Se amesteca cu o paleta pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2013, 15:50
yummmyyy
la 28.07.2013, 15:54
Cate retete ai postat saptamana aceasta, ai fost harnica nu gluma!
la 28.07.2013, 15:54
Foarte buni covrigii!
la 28.07.2013, 15:55
Ce frumusei!
la 28.07.2013, 15:55
buni

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking