Covrigi bavarezi

Postat de ioana_lupu in Piine
26 Mar 2020 | 6415 vizualizari
Covrigi bavarezi

Sunt foarte buni covrigii acestia. Sunt crocanti la exterior si foarte pufosi in interior. A fost prima oara cand i-am facut si presimt ca ii voi face destul de des deoarece au avut mare succes la mine in familie.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 25 g cub drojdie sau 10 g drojdie uscata
  • 150 g apa
  • 150 g lapte
  • 1 lingura miere
  • 3 lg ulei
  • 1 plic bicabonat sodiu sau 4 linguri rase
  • susan, mac, fulgi de sare

Mod de preparare

Incalzim putin apa cu laptele si cu mierea. Adaugam aici 100 g faina si drojdia (cand laptele e caldut, sa nu ne arda la mana), omogenizam si lasam deoparte pentru 10-15 minute, timp in care se activeaza drojdia.

In bolul mixerului punem restul de faina, sarea si compozitia de mai sus si adaugam si uleiul. Framantam pana cand devine un aluat elastic si nu se mai lipeste de bol, respectiv de maini ( aprox. 10 min). Lasam aluatul la dospit pentru 1 h.

Scoatem aluatul din bol pe suprafata de lucru putin infainata. Formam 8 bile egale si le mai lasam 10 minute.

Intre timp, punem la fiert apa cu bicarbonatul de sodiu.

Formam cate un covrig din fiecare bila de aluat si ii punem pentru 30 de secunde, in apa care fierbe,  apoi ii intoarcem pe cealalta parte pentru inca 30 secunde. Ii transferam pe tava de cuptor si ii presaram cu mac sau susan sau sare.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 200 C. Dam tava la cuptor pentru 15 minute, pana cand sunt rumeniti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi bavarezi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

Postat de mirela0911

Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

Pentru inceput se curata cartofii, se taie in cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se piseaza bine, obtinand astfel 400 g piure cartofi. Se lasa sa...

Citeste continuarea

Paine pufoasa cu susan

Postat de eumimi

Paine pufoasa cu susan

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si incepem sa framantam usor. Adaugam sarea si zaharul si framantam bine aluatul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2020, 20:28
Îmi place cum arată...!
la 26.03.2020, 21:17
Arata foarte bine si banuiesc ca sunt si deliciosi !
la 26.03.2020, 22:19
Foarte bine arata!
la 27.03.2020, 09:32
Ce frumosi sunt!
la 27.03.2020, 10:39
Deliciosi!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking