Ingrediente
- 500 g faina
- 300 ml apa calduta
- 50 ml ulei
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 10 g drojdie
- 30 g bicarbonat de sodiu
- susan
Mod de preparare
Din faina, apa, ulei, sare, zahar si drojdie am framantat un aluat moale nelipicios si elastic. L-am lasat la crescut aprox. o ora la loc caldut.
Am impartit aluatul in 9 parti egale si am modelat covrigii.
Intre timp am pus 2 l de apa la fiert . Cand a inceput sa fiarba am adaugat bicarbonatul de sodiu si am pus pe rand covrigii. I-am lasat sa fiarba 1 minut si i-am scos cu o spumiera intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am presarat putina sare si susan pe fiecare covrig si i-am copt 15 minute la 170 grade cu ventilatia pornita.
Sunt deliciosi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|