Covrigi de casa, cu seminte

Postat de privatelaura in Sandvisuri
25 Iun 2015 | 8289 vizualizari
Covrigi de casa, cu seminte

Initial am pornit cu gandul sa fac bagels, apoi din lipsa de timp, am decis sa fac covrigi de casa, tip bagels, pe care sa ii tai in doua si sa ii umplu cu unt de casa, rosii coapte si salam ...cu carne :))) Reteta pentru acesti covrigi este incredibil de simpla, iar de cand am renuntat la masina de framantat, parca au alt gust toate aluaturile coapte. Credeti-ma, este mult mai simplu si mai rapid, framantat cu mana. Eu am transformat covrigii, asadar, in sendvisuri pentru micul dejun, alaturi de un pahar cu iaurt, ceea ce puteti incerca si voi, eventual in weekend, mai ales ca timpul alocat nu ar trebui sa depaseasca o ora, sincer. Desigur ca puteti pregati de seara covrigii, insa nu vor mai fi calzi si aburinzi cand ii mancati.

Ingrediente

  • - 500 g faina alba
  • - 25 g drojdie moale
  • - 300 ml lapte dulce caldut
  • - 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • - 1 ou
  • - mix seminte (in, susan, floarea-soarelui, dovleac)
  • - 1 lingurita rasa sare de Himalaya
  • - 1 lingurita rasa zahar brut

Mod de preparare

Intr-un castron, cernem faina si facem un locas in mijloc.

Intr-o cana mare, faramitam drojdia, adaugam sare, zahar, apoi laptele caldut. Lasam deoparte aproximativ 7-8 minute.

Pregatim cateva seminte de in la indemana.

Peste faina, adaugam maiaua, uleiul si incepem sa amestecam cu o lingura de lemn. Cand compozitia devine vartoasa, incepem sa framantam cu mana. Adaugam o lingura seminte de in si framantam bine, bine, pana devine un aluat elastic. Acoperim cu un servet si dam 15 minute la cald.

Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.

Spargem un ou si separam albusul de galbenus. Batem bine cu o furculita albusul si galbenusul si pregatim mixul de seminte la indemana.

Aluatul crescut il taiem in 6-8 portii. Mie mi-au iesit 6 bucati mari. Fiecare portie o impartim in doua, formam doua snururi de lungime si grosime aproximativ egale, apoi le rasucim si prindem la un capat, dand forma de covrig.

Asezam fiecare in tava de copt, si ungem imediat cu galbenus.

Lasam aproximativ 10 minute, timp in care covrigii mai cresc, apoi ungem cu albus. Presaram sare si seminte. Dam la copt,in cuptorul preincins, la foc mediu spre iute, aproximativ 25-30 minute. Dupa ce s-au rumenit, scoatem tava din cuptor si acoperim covrigii cu un stergar curat.

Lasam sa se raceasca un pic, apoi servim dupa sugestia facuta la inceputul postarii, sau simpli cu un pahar de iaurt, lapte sau kefir.

Pentru aceasta reteta, si pentru multe alte retete de aluaturi, folosesc faina ungureasca, mi se pare cea mai buna, iar focul sa fie un pic spre iute.

Aveti rabdare sa ungeti intai cu galbenus si apoi cu albus.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de casa, cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Covrigi de casa

Postat de momo121

Covrigi de casa

 Intr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si...

Citeste continuarea

Covrigei opariti, cu susan

Postat de mirela0911

Covrigei opariti, cu susan

Intr-o craticioara se incalzeste putina apa, se adauga zaharul, 2-3 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Se cerne faina intr-un bol. Se face...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2015, 22:43
nu-s buni,deloc_===
la 25.06.2015, 22:46
buni buni
la 25.06.2015, 22:53
la 25.06.2015, 22:58
O bunatate de covrigi!. Si eu folosesc faina ungureasca .
la 25.06.2015, 23:00
da, mie mi se pare cea mai buna faina.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking