Covrigi polonezi

Postat de Criss in Dulciuri
22 Apr 2016 | 6647 vizualizari
Covrigi polonezi

Azi va ispitesc cu niste covrigi polonezi aromati cu lamaie si vanilie si insiropati cu miere (la noi sunt cunoscuti cu denumirea de covrigi deliciosi). Reteta e una extrem de simpla, mai ales daca aveti o buna prietena numita "masina de paine" :D, care munceste cu drag in locul vostru. Pe net gasiti mai multe variante ale acestei retete, eu m-am ghidat dupa reteta postata de Miha Simiuc.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -500 g faina
  • -80 g zahar
  • -200 ml lapte caldut
  • -100 g unt topit
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • -un varf de cutit sare
  • -7 g drojdie uscata
  • -1 galbenus de ou pentru uns covrigii
  • Pentru uns aluatul:
  • -50 g unt
  • -1 lingura zahar pudra
  • Sirop:
  • -100 ml apa
  • -1 lingura miere

Mod de preparare

Pentru aluat, se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: lapte, unt topit, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, sare, drojdie. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si ea isi va face treaba. La finalul programului vom avea un aluat crescut, matasos, nelipicios si care se lucreaza foarte usor.  Se intinde aluatul intr-o foaie dteptunghiulara, se unge jumatate din aluat cu untul amestecat cu zaharul pudra si se acopera partea de aluat uns cu cealalta parte de aluat (ca si cum am inchide o carte). din aluat se taie fasii de aproximativ 2 cm latime, apoi fiecare fasie se taie in doua pe lungime, avand grija sa pastram un capat unit. Cele doua fasii obtinute se impletesc si se da forma unui covrig.  Mie mi-au iesit 6 covrigi, ar fi trebuit sa iasa 7 dar, pentru ca nu mi-ar fi incaput in tava, ultimul l-am lasat mai mare si dupa coacere a devenit gigantic. :P Covrigii se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se coc pana devin aurii.  Pentru sirop, se incalzeste apa, se adauga mierea apoi se amesteca pana se dizolva mierea. Siropul obtinut se toarna in tava peste covrigii fierbinti. Se lasa covrigii sa se raceasca, apoi se savureaza langa o cafea buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de covrigi polonezi

Postat de licurici_lra

Reteta de covrigi polonezi

Iata cum se prepara Reteta de covrigi polonezi  Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin...

Citeste continuarea

Covrigi polonezi

Postat de Valclaudia

Covrigi polonezi

Intr-un castron incapator punem apa calduta, untul, drojdia, esenta de vanilie, sarea si zaharul, amestecam. Incorporam apoi toata faina si obtinem la final un aluat ferm pe care il lasam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2016, 17:35
la 22.04.2016, 17:43
la 22.04.2016, 17:47
Foate buni!
la 22.04.2016, 18:41
i-am facut si eutare mult imi plac
la 22.04.2016, 19:15
ii am pe lista de multa vreme, ce mult imi plac!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking