Ingrediente
- Ingrediente:
- -500 g faina
- -80 g zahar
- -200 ml lapte caldut
- -100 g unt topit
- -1 plic zahar vanilat
- -coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- -un varf de cutit sare
- -7 g drojdie uscata
- -1 galbenus de ou pentru uns covrigii
- Pentru uns aluatul:
- -50 g unt
- -1 lingura zahar pudra
- Sirop:
- -100 ml apa
- -1 lingura miere
Mod de preparare
Pentru aluat, se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: lapte, unt topit, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, sare, drojdie. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si ea isi va face treaba. La finalul programului vom avea un aluat crescut, matasos, nelipicios si care se lucreaza foarte usor. Se intinde aluatul intr-o foaie dteptunghiulara, se unge jumatate din aluat cu untul amestecat cu zaharul pudra si se acopera partea de aluat uns cu cealalta parte de aluat (ca si cum am inchide o carte). din aluat se taie fasii de aproximativ 2 cm latime, apoi fiecare fasie se taie in doua pe lungime, avand grija sa pastram un capat unit. Cele doua fasii obtinute se impletesc si se da forma unui covrig. Mie mi-au iesit 6 covrigi, ar fi trebuit sa iasa 7 dar, pentru ca nu mi-ar fi incaput in tava, ultimul l-am lasat mai mare si dupa coacere a devenit gigantic. :P Covrigii se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se coc pana devin aurii. Pentru sirop, se incalzeste apa, se adauga mierea apoi se amesteca pana se dizolva mierea. Siropul obtinut se toarna in tava peste covrigii fierbinti. Se lasa covrigii sa se raceasca, apoi se savureaza langa o cafea buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|