Ingrediente
Pt aluat:
- 7 galbenusuri
- 150 g unt
- 1 kg faina
- 200 ml lapte
- 200 g zahar
- coaja de lamaie
- 1/2 lgt sare
- vanilie
- 5 lg smantana grasa
- 50 g drojdie
- 15 g mahalep
Pt umplutura
- 300 g nuca macinata
- 7 albusuri
- 150 g zahar
- 200 g ciocolata topita
- 4 lg cacao
Pt uns:
Mod de preparare
Cernem faina intr-un castron incapator si ii facem o mica gaura in mijloc unde adaugam laptele caldut amestecam bine drojdia cu zaharul adaugam untul si smanatana si apoi galbenusurile si sarea si incepem sa framantam putin`.
Adaugam praful de sare,coaja de lamaie si mahalep si framantam un aluat nelipicios si elastic,lasam la loc cald pana acesta isi dubleaza volumul
Pt umplutura:Btem albusurile spuma cu zaharul,incorporam treptat nuca si apoi cacaua apoi ciocolata topita.
Impartim aluatul in 4 bucati
Luam una dintre bucati si o impartim iar in 2 ,intindem 2 foi pe care punem cateva linguri de umplutura si le rulam usor.
Impletim cele 2 foi si le punem in tava tapetata cu hartie de copt, procedam identic si cu celalalte 3 bucati mari ramase.
Lasam sa mai creasca in tava pt 15 min apoi ungem cu oul desfacut cu putina apa si presaram susan.
Dam la cuptor(PREINCALZIT)foc mic pt 50-60 min sau pana se rumenesc usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|