Ingrediente
Aluat;
- 350 g făină
- 40 g zahăr
- 1 pliculet de drojdie uscata
- 13 cl de lapte cald
- 80 g unt moale
- 1 ou
- 1 pachetel de zahăr vanilat
- 1 vârf de cuțit de sare
Umplutura:
- 100 g de migdale macinate
- 1 lingura de cacao
- 2-3 linguri de zahăr
- 1 albus de ou
- 3 linguri de lapte
- esenta de rom
- 40 g stafide
Mod de preparare
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, laptele caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul .
In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si zaharul vanilat. Amestecati.
La final adaugam untul moale si framantam cca 10-15 minute.
Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.
Pregătiți umplutura:
Albusul de ou se bate spuma cu un praf de sare. Se amesteca migdalele macinate cu cacaoa, zahărul, esența de rom și laptele. Incorporam albusul de ou batut amestecand usor de sus in jos. Adaugam stafidele.
Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara. Se taie fâșii mici pe partea de jos a dreptunghiului.
Pe partea superioară punem umplutura. Rulam pana la partea de aluat tăiat.
Luați fiecare bandă și o dati peste ruloul format cu umplutura- tot ruloul va fi acoperit cu benzi (vezi fotografiile). Asezati briosele pe o tava cu hartie de copt si le poziționati in forma de omidă.
Puneti ochii - bucatele de ciocolata sau stafide .....
Lasati sa creasca inca 30 de minute. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Ungeti cu galbenus de ou si decorati
Se coace timp de aproximativ 30 de minute.
Serviti la micul dejun cu cafea sau ciocolată caldă ......... hummmmmmmmmm
Poftă Bună !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac - Briosa "Omida"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|