Ingrediente
- aluat:
- 1 kg faina 000
- 3 oua la temperatura camerei
- 250 g zahar
- 150-200 g ulei pentru framantat
- 0,5 l lapte dulce
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
- coaja de lamaie rasa
- esenta de vanilie
- umplutura:
- 8 linguri zahar
- 8 linguri cacao
- nuca tocata
- uns:
- galbenus
- lapte dulce
Mod de preparare
Se incalzeste laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Drojdia se pune in putin lapte caldut.
Faina cernuta se pune intr-un castron si se amesteca cu laptele caldut (NU fierbinte) si ouale si incepe framantarea. Se adauga drojdia dizolvata si framantam. Incepem sa incorporam uleiul caldut, treptat, framantand bine. Framantatul se continua pentru cca 30 minute, incorporand tot uleiul. Se formeaza o bila care se lasa la crescut 1-2 ore, la loc caldut, fara curenti, vasul fiind acoperit cu un servet.
Se amesteca ingredientele pentru umplutura.
Aluatul crescut se imparte in 4 bucati egale, fiecare bucata se intinde la o grosime de cca 0,8-1 cm, se presara umplutura si se ruleaza. Se impletesc cate doua rulouri, si se aseaza in tavi, unde se mai lasa la crescut 1 ora.
Se dau la cuptor, la foc potrivit pentru cca 1 ora. Cu 10 minute inainte de a scoate cozonacii, se ung cu un amestec de galbenus si lapte.
Au iesit 2 cozonaci frumosi si gustosi!
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|