Cozonac cu ciocolata

Postat de eumimi in Prajituri
20 Apr 2016 | 2375 vizualizari
Cozonac cu ciocolata

Cat de bun este cozonacul! Mie imi place cel mai mult cald, as manca 1 intreg! Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/cozonac-pufos/

Ingrediente

  • 3,5 kg faina
  • 1 kg lapte
  • 10 oua
  • 100 g drojdie proaspata
  • 500 ml ulei
  • 600 g zahar
  • coaja de lamaie
  • 50 g cacao
  • nuci maruntite
  • esenta de rom
  • stafide

Mod de preparare

Laptele se pune pe foc impreuna cu 500 g de zahar sa se incalzeasca, nu il lasam sa fiarba.

Se cerne faina de 2 ori.

Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua facuta din drojdia dizolvata in cateva linguri de lapte caldut. Se pune putina faina peste maia si se lasa 15 minute pana cand incepe sa se dospeasca. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare, cu lamaia rasa si esenta.

Se adauga peste maiaua dospita laptele caldut si ouale si se framanta. Uleiul se adauga treptat in timp ce framantam. Trebuie sa ii framantam bine ca sa iasa pufosi, aprox. 30 de minute i-am framantat. Aluatul rezultat este moale, uleios si nelipicios. Am  acoperit vasul cu aluat cu folie alimentara si am lasat apoi la dospit aprox. 60-70 de minute.

Intre timp pregatim umplutura: batem spuma albusurile, adaugam zaharul, cacao, stafide si nuca macinata si amestecam. Va rezulta o pasta groasa.

Cand este dospit se imparte aluatul in 10 parti egale.

Se intide pe rand, cate o foaie ovala, cu mana, iar pe mijlocul foii punem ciocolata si prindem marginile, va rezulta un rulou. Rulam cate 2 rulouri sa rezulte ca o impletitura si punem in tavile tapetate cu hartie de copt.

Mai lasam la dospit 20 de minute si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-45 de minute. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare deasupra,se pune folie de aluminiu peste cozonaci si se lasa la cuptor in continuare pana cand se coc.

Cand au fost gata i-am uns cu sirop facut din apa cu zahar si am presarat zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Chocolate babka buns

Postat de oanapl

Desert Chocolate babka buns

Cerni făina într-un castron, adaugi drojdia și praful de copt și sarea și faci o gaură în mijlocul lor. Bați oul cu zahărul și îl adaugi peste făină. De asemenea,...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu afine

Postat de oanapl

Desert cozonac cu afine

Se încălzește laptele și se dizolvă zahărul în el. Se adaugă drojdia și se amestecă. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă să se odinească vreo 10 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2016, 13:51
Foarte bun
la 20.04.2016, 13:54
Delicios!
la 20.04.2016, 13:55
Multam!
la 20.04.2016, 14:07
la 20.04.2016, 14:28

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking