Cozonac cu mousse de mere si scortisoara

Postat de cris2711 in Dulciuri
2 Mar 2015 | 4926 vizualizari
Cozonac cu mousse de mere si scortisoara

Inspiratia am avut-o de la Corinuta,reteta cozonac cu felii de scortisoara.Eu l-am facut normal,nu felii,am pus mousse de mere,in loc de felii de mere.Corinuta a iesit senzational de bun,multumesc!Toate retetele care le fac de la tine si le respect intocmai iasa senzational!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 420 grame faina
  • 140 ml lapte caldut
  • 60 grame unt la temperatura camerei
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 20 grame drojdie proaspata
  • coaja rasa de portocale
  • sare
  • Umplutura:
  • scortisoara dupa gust
  • 4-5 linguri mousse de mere
  • Decor:
  • 2-3 linguri de zahar grunjos
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala.

Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare).

Se pune peste faina.

Restul de lapte caldut se amesteca cu unt si cu restul de zahar.

Deasupra se toarna si cele doua oua mixate..

Se framanta bine pana aluatul nu se mai lipeste.La mine nu  a fost nevoie de faina suplimentar.

Aluatul se lasa in castron,se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pentru circa 1 ora.

Apoi se incalzeste cuptorul la 175°C.

Aluatul se ruleaza de marimea tavii,se pune in tava de cozonac imbracata in hartie de copt,deasupra se pune o fasie de mousse cu mere si se acopera cu aluat din stanga si din dreapta.

Se unge cu o pensula galbenus de ou deasupra.Peste se presara zaharul grunjos.

Apoi se da la cuptor pentru circa 40 de minute.

Cum zicea si Corinuta,daca se coace deasupra prea repede,se acopera cu folie de aluminiu .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mousse de mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (59)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu caramel

Postat de rhapsody

Cheesecake cu caramel

Caramel:   Pune zaharul intr-o cratita (cu fund dublu si pereti inalti) si lasa la foc mediu pana cand vezi ca prinde culoare aurie pe margini. Invarte o singura data in el, mai lasa 1-2...

Citeste continuarea

Mini Tarte cu ganache de ciocolata

Postat de AlexTeacher

Mini Tarte cu ganache de ciocolata

Zdrobiti biscuitii sau macinati-i intr-un blender; Amestecati biscuitii cu scortisoara; Cand s-au incorporat in intregime, amestecati-i...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2015, 19:29
primaaaaaaa!!
la 02.03.2015, 19:29
Deci vreau sa primesc doua felii din bunatatea asta, te rog!
la 02.03.2015, 19:30
Iti dau si trei,Clau drag
la 02.03.2015, 19:30
Miroase a scortisoara pana la noi !
la 02.03.2015, 19:33
))

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking