Prajitura Shoko-Cioco

Postat de RuxyRux in Dulciuri
25 Ian 2016 | 4968 vizualizari
Prajitura Shoko-Cioco

O prajitura (sau tortulet (cum vreti sa-i spuneti) cu ciocolata care se intrece pe ea... blat moale care nu necesita insiropare (pe astea le iubim cel mai mult nu-i asa? :)))), o crema densa incredibil de ciocolatoasa, aromata cu caramel, totul invelit in frisca si ciocolata alba... cum sa nu te topesti mancand de placerea gustului? Nicio zi fara ciocolata....mmmmmmm, delicios!

Ingrediente

Blat:

  • 130 g unt gras( 82%)
  • 130 g faina de patiserie
  • 100 g fulgi de ciocolata amaruie
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte condensat
  • 3 linguri iaurt grecesc( 10%)
  • 3 oua
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita plina praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 150 ml frisca lichida indulcita( am pus eu)
  • 125 g ciocolata neagra (60% cacao)
  • 2 linguri lapte condensat
  • 1 lingura plina de crema caramel (Toffe)
  • 75 g unt gras* (82%)

Crema de ciocolata alba:

  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata alba
  • vanilie
  • 200 g frisca lichida

Decor:

  • fulgi de ciocolata cu lapte
  • mandarina in ciocolata

Mod de preparare

Topim untul intr-un ibric, dam vasul deoparte si in el topim fulgii de ciocolata, apoi adaugam si cacaoa si amestecam bine pana la omogenizare.

Intr-un vas de mixer, punem ouale, apoi laptele condensat, amestecam cu un tel sau cu mixerul (cum dorim), adaugam iaurtul, vanilia, faina, praful de sare, cel de copt si la sfarsit incorporam compozitia de ciocolata.

Din acest aluat vom coace trei blaturi subtiri intr-o forma rotunda de tort( 24cm).

Am incins cuptorul la 180 de grade si am copt pe rand blaturile, turnate pe foaie de copt, pana au trecut testul scobitorii( in jur de 7 sau 8 minute), le-am scos si le-am lasat la racit , apoi le-am desprins usor de pergament.

Intre timp am preparat si cremele.

Crema de ciocolata:

Intr-un vas la foc mic am topit untul, am pus frisca, ciocolata neagra,  laptele condensat si am amestecat bine, atat cat s-a topit ciocolata (nu mai mult fara sa o dau in clocot), am pus si crema caramel, am amestecat cu un tel apoi am dat vasul la rece. Cand s-a racit am mixat crema pana a devenit pufoasa.

Crema de ciocolata alba:

Am procedat in acelasi mod ca si la crema de ciocolata neagra, am pus-o la racit si la sfarsit am amestecat-o cu frisca lichida mixata (cei 200 ml), cu aceasta crema vom inveli prajitura.

Am asamblat prajitura, am asezat pe un platou blatul de jos, am pus deasupra o jumatate din crema de ciocolata neagra, apoi blatul din mijloc si deasupra cealalta jumatate de crema de ciocolata neagra, apoi am imbracat totul in crema de ciocolata alba si frisca. Eu am ornat cu frisca in forma de evantai, ajutandu-ma de o spatula si apoi am presarat fulgii de ciocolata.

Am dat prajitura la rece minim doua ore...dar este si mai bine peste noapte.

Cat iubesc ciocolata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Shoko-Cioco" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (49)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ecler cu crema de ciocolata

Postat de doralinda72

Ecler cu crema de ciocolata

Fierbeti apa impreuna cu sarea si untul apoi luati de pe foc si turnati faina progresiv amestecand rapid cu o lingura de lemn, apoi mai puneti iar putin pe foc pana cand compozitia se desprinde...

Citeste continuarea

Desert budinca caramel

Postat de cristeena20

Desert budinca caramel

E o budinca simpla, dar ca sa iasa perfect trebuie sa respectam anumite amanunte. Punem laptele la fiert cu coaja de lamaie. Intre timp facem caramel cu zahar ars si ungem forma de budinca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2016, 21:18
mmmmm, toti iubim ciocolata , iar combinatia facuta de tine e divina !
la 25.01.2016, 21:21
Sunt răcit, ceea ce înseamnă că nu prea am gust, că aşa e când eşti răcit, dar asta înseamnă că-mi trebuie o porţie triplă din prăjitura asta tortuleţ, căci dacă am gustul afectat de răceală, o porţie triplă ar face cât una la vreme de sănătate. Plus de asta, mie, încă din copilărie mi-a recomandat medicul la vreme de răceală, pe lângă ceaiuri şi citrice, să mă "tratez" şi cu ceva ciocolătos, după cum ştim, ciocolata îndepărtează senzaţia de anxietate şi dp forţe noi în lupta cu viruşii. Ştiu, nu prea pare serios comentariul meu, dar am o scuză, sunt răcit şi vreau să mă tratez ca la carte. )
Faină lucrare, Ruxy!
la 25.01.2016, 21:21
Uuu, ce combinatie faina...
la 25.01.2016, 21:22
Da Ela...e divina...ai pus punctul pe I....e o minunatie ciocolatoasa...te imbratisez cu mult drag! Multumesc frumos
la 25.01.2016, 21:23
Of Padre...racelile astea...trist...imi pare tare rau ...asa ca portie tripla iti trimit sa te faci bine.... insanatosire grabnica it idoresc si mult bine!

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking