Cozonac cu nuca

Postat de Adele in Dulciuri
19 Dec 2014 | 3853 vizualizari
Cozonac cu nuca

Este al 8-lea Craciun petrecut departe de tara ,nu pot sa va zic cat de mult m-a bucurat mirosul de cozonac si cate amintir frumoase mi-a readus in suflet.:XReteta mi-a dat-o Timea si am incercat sa o respect cat mai mult ..Asa ca stiti , este ptimul meu cozonac si cu siguranta se poate si mai bine ..In plus am pus si ''sluga'' la treaba deci e si meritul ei :D;;) ..P.S reteta Timei o gasiti aici :http://timeaioo.blogspot.ro/2012/04/cozonac-cu-nuca.html.. Multumesc :X

Ingrediente

  • 1 kg faina tip 00.
  • 4 galbenusuri de ou.
  • 200 gr zahar.
  • 400 ml lapte.
  • 1 cub si jumatate drojdie (25 gr)
  • 1 lingurita rasa de sare.
  • coaja de portocala si lamaie.
  • 2 linguri unt.
  • 50 gr stafide.
  • Umplutura:
  • 2 albusuri de ou.
  • 7 linguri de zahar.
  • 300 gr nuca macinata.
  • 1 esenta de rom.
  • 2 linguri cacao amara.
  • Pentru uns :
  • 1 ou si o lingura de lapte.

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea ,coaja de lamaie/portocala si stafidele (pe care le-am pus la inmuiat in apa cu esenta de rom ) intr-un vas.Intr-un pahar cu 100 ml lapte cald se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si se lasa cateva minute.Dupa care se pune peste faina si se amesteca ,treptat se adauga si galbenusurile ,se incorporeaza bine.Se adauga laptele cald cu zaharul si se framnata in continuare ,spre final se pune uleiul si untul topit.(eu am folosit robotul care a framanta el).

Se lasa la crescut aproximativ 2 ore dupa care se pregatesc cozonacii.Albusul batut cu zahar se amesteca cu nuca ,esenta de rom si cacaoa.Se ia cate o bucata de aluat (l-am impartit in 3 ) se intinde o foaie destl de groasa  si se unge cu umplutura se  ruleaza si se pune in tava unsa.Se acopera cozonci cu un propsop.(eu i-am pus in cuptor preincalzit doar cu lumina aprinsa) si se lasa la crescut o ora.Se ung cu oul batut cu lapte.Dupa care se coc la 180 ° pentru 45-60 de minute

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2014, 10:37
bun bun
la 19.12.2014, 10:37
Neata,Adele
la 19.12.2014, 10:39
Motan multumesc
la 19.12.2014, 10:39
Cris
la 19.12.2014, 10:40
cel mai bun cozonac este cel cu nuca.

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking