Cozonac cu nuca de cocos

Postat de sufletista in Dulciuri
5 Ian 2017 | 3100 vizualizari
Cozonac cu nuca de cocos

M-am inspirat de la Merisor careia ii multumesc pentru reteta. Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • Aluat
  • 1300 g faina
  • 6 galbenusuri (eu am folosit de tara)
  • 250 g zahar
  • 200 g untura
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri smantana
  • 400 ml lapte
  • 60 g drojdie
  • un praf d esare
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • Umplutura
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • 2 linguri faina
  • Uns
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Aluatul. Drojdia o sfaramam intr-un bol, adaugam 2 linguri zahar, frecam bine dupa care adaugam 100 ml lapte caldut,4 linguri faina si amestecam bine, acoperim bolul si lasam pana isi dubleaza volumul.

Intr-un bol, adaugam galbenusurile, sare si le frecam bine, dupa care adaugam 100 g zahar si le frecam pana ce se spumeaza bine, adaugam uleiul, smantana, esenta, coaja de portocala, omogenizam bine si dam deoparte.

Restul de lapte, zaharul, untura, un praf de sare si punem pe foc pana ce se topeste untura.

Faina o cernem intr-un bol mai mare, facem o adancitura in mijloc si adaugam compozitia de galbenusuri, maiaua, laptele cald si amestecam bine, adunand in acelasi timp si faina de pe margini.

Acoperim vasul si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si putina zeama de lamaie,

Impartim bezeaua in 2 parti egale. In prima, adaugam nuca de cocos,1 lingura faina si coaja de portocala. In a 2 parte, adaugam nuca macinata (tocata),1 lingura faina, cacao si coaja de portocala.

Impartim aluatul in 6 bucati pe care le vom intinde pe rand in foi subtiri de aluat.

Impartim compozitiile in 3 parti egale si le intindem pe cate o foaie de aluat.

Rulam foile, apoi le impletim cate 2 cu umpluturi diferite

Asezam in tavile tapetate cu hartie de copt si lasam cca. 40 min la crescut intr-un loc calduros.

Amestecam oul cu un praf de sare, lapte si cu ajutorul unei pensule ungem cozonacii.

Dam la cuptorul incalzit cca. 45 min (pana se rumenesc frumos).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac coronita cu crema de nuca si fructe uscate

Postat de rocsi_1612

Desert cozonac coronita cu crema de nuca si fructe uscate

Aluatul: Laptele il puneti intr-o craticioara pe foc, pana devine caldut. Untul sa fie moale, de la temperatura camerei. Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, zaharul brut, drojdia si...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2017, 20:04
bun bun
la 05.01.2017, 20:06
ce pufos
la 05.01.2017, 20:08
Ce frumos ti-a iesit! Ma bucur ca te inspiri din retetele mele!
la 05.01.2017, 20:11
la 05.01.2017, 20:13

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking