Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
23 Noi 2015 | 3804 vizualizari
Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate

Ingrediente

  • 1200 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 400 gr. zahar tos
  • 600 ml apa calduta
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 40 gr. drojdie proaspata
  • 1/4 lingurita sare de Himalaya
  • 1 plic coaja rasa uscata de lamaie
  • 100 gr. merisoare uscate
  • 500 gr. rahat
  • 2 linguri zahar tos de presarat peste cozonaci
  • 1-3 linguri de apa pentru uns cozonacii

Mod de preparare

Faina cernuta se aseaza intr-un castron mare.

Formam o groapa la mijloc in care drobim drojdia intre degete, presaram sarea de Himalaya si adaugam 1 lingura de zahar.

Turnam apa calduta peste drojdie, adaugam si coaja rasa de lamaie,amestecam putin cu lingura si lasam la dospit cca 15 minute.

Aducem cu mana faina usor dinspre marginea vasului catre mijloc, apoi amestecam cu mana si incorporam toata faina.

Framantam apoi aluatul picurand uleiul in fir subtire pana la incorporarea acestuia in aluat.

Aluatul obtinut va fi unul elastic, usor de lucrat.

Acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit 1 ora si jumatate.

Ungem foarte bine 3 tavi cu ulei.

Preincalzim cuptorul la 190 grade.

Aluatul dospit il impartim in trei parti.

Intindem o parte de aluat pe masa de lucru infainata, apoi asezam din loc in loc bucatele de rahat si merisoare uscate.

Rulam apoi de la una din margini aluatul iar rulada obtinuta o aszam gu grija in tava unsa in prealabil.

Repetam procedura si cu celelalte doua parti de aluat ramase.

Acoperim tavile pentru alte 20 minute cu prosopul de bucatarie sa mai dospeasca aluatulsi in tavi, apoi dam tavile la cuptor pentru 60 minute.

Dupa 40 minute scoatem tavile din cupto, ungem cozonacii cu apa si presaram zahar tos.

Dam din nou cozonacii la cuptor pentru alte 20 minute, reducem temperatura de la 190 la 165 grade.

Scoatem cozonacii din cuptor, apoi din tavi si ii lasam acoperiti in prosopul de bucatarie pana se racesc complet.

Feliem si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mămăligă (reţeta de bază)

Postat de ela2015

Mămăligă (reţeta de bază)

Într-un ceaun se pune apa la fiert, cu 2 linguri de mălai presarat deasupra.  Când apa începe să clocotească, se adaugă praful de sare şi mălaiul, în ploaie,...

Citeste continuarea

Humus in 2 culori

Postat de gurita_ta2005

Humus in 2 culori

Coservele de naut se scurg de zeama, aceasta se pastreaza separat. Se pune 1 conserva in robotul de bucatarie, cu 2-3 linguri de zeama, usturoiul pisat, zeama de lamaie, pasta de tahinii, putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2015, 20:07
bun!!
la 23.11.2015, 20:08
ce bun e!
la 23.11.2015, 20:08
Buuun cozonacelul
la 23.11.2015, 20:15
Am apa in gura!
la 23.11.2015, 20:21
Ce frumusel !

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking