Pilaf cu praz si masline

Postat de panacris in Mancaruri de post
10 Dec 2017 | 25863 vizualizari
Pilaf cu praz si masline

Dacă tot am trecut la colorate și de post, mai aduc o rețetă tare faină! Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • Orez cu bobul rotund cca. 200 g
  • Praz 1 bucată cca. 400 g
  • Ceapă galbenă 1 bucată
  • Ardei kapia roșu 1 bucată
  • Măslune verzi fără sâmburi cca. 100 g
  • Foaie de dafin 1 bucată
  • Piper proaspăt măcinat 1linguriță
  • Ulei de măsline 3 linguri
  • Apă caldă cca. 600 ml
  • Verdeață

Mod de preparare

Orezul spălat se lasă la umflat cca. 20 minute în apă rece.

Se curăță ardeiul, prazul și ceapa, apoi se spală și se taie rondele. Legumele tăiate se pun la călit în puțin ulei de măsline și apă, semiacoperit cca. 5 minute la foc iute, apoi se adaugă și măslinele, se completează cu încă 100 ml apă caldă și se lasă la fiert la foc mic cca. 10 minute. După cele 10 minute, amestecul de mai sus se transferă într-un vas termorezistent, cel mai popular un vas de yena, se adaugă orezul scurs de apă, se asezonează de piper, foaie de dafin, se mai adaugă sare dacă e nevoie (măslinele ce le-am folosit au fost suficient de sărate ca să echilibreze gustul), se completează cu cca. 500 ml apă călduță, sau cât e nevoie ca să acopere amestecul de orez și legume, cam cu o palmă mai sus, apoi se pune forma la gătit în cuptorul preîncins cca. 40 minute la foc mic.

Orezul cu praz și măsline se servește fierbinte, ca atare în perioadele de post, sau ca și garnitur lângă un fel principal din carne, acompaniat de salată specifică sezonului.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pilaf de orez cu pui la cuptor

Postat de simona72

Pilaf de orez cu pui la cuptor

Carnea de pui splata si taiata in bucati mai mari, se condimenteaza cu sare, piper, oregano si se prajeste putin in 1 lingura ulei de masline. se scoate si se da deoparte, iar in tigaia in care am...

Citeste continuarea

Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus

Postat de Valclaudia

Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus

Spalam ciupercile si le desprindem din buchetele. Taiem coditele, le trecem prin robot. Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2017, 19:48
la 10.12.2017, 19:50
Foarte bun, pilaful acesta!
la 10.12.2017, 19:52
la 10.12.2017, 19:53
Foarte gustos!
la 10.12.2017, 19:58

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking