Cozonac evantai cu scortisoara

Postat de vio_dreams in Dulciuri
16 Mar 2013 | 8616 vizualizari
Cozonac evantai cu scortisoara

Un cozonacel tare aratos, pentru care nu e nevoie de cutit ca sa il feliati, cozonacelul evantai cu siguranta va fi vedeta meselor festive.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 250 gr unt topit
  • 2 oua
  • coaja de lamaie

pentru umplutura:

  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • 2 linguri scortisoara

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu zaharul si coaja de lamaie. 

Framantam cu mainile aluatul adaugand din cand in cand untul topit . Obtinem un aluat moale dar nelipicios pe care il lasam la dospit la loc cald.

Aluatul trebuie sa isi dubleze volumul.

Intindem o foaie dreptunghiulara pe blatul de lucru presarat cu faina. Cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata cu unt si presaram zaharul amestecat cu scortisoara.

Taiem aluatul in patrate pe cat posibil egale. 

Puneti patratele de aluat unul peste celalalt .

Apoi le asezati in tava unsa cu unt.

Le lasam 30 minute la dospit apoi ungem toata suprafata cu unt topit si presaram cu scortisoara.

Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Scoatem cozonacelul din tava cu atentie sa nu se rupa.

E un cozonacel tare bun, crocant la exterior si pufos la interior, gata feliat, nu e nevoie de cutit ca sa il feliati.

Gustos si de mare efect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cozonac evantai cu mere

Postat de caroline

Cozonac evantai cu mere

Punem faina intr-un castron. Adaugam drojdia,apa,laptele,zaharul ,ouale,un praf de sare si amestecam.Adaugam apoi untul topit si incepem sa framantam . Vom obtine un aluat mai lipicios . ...

Citeste continuarea

Cozonac evantai

Postat de momo121

Cozonac evantai

Incepem cu aluatul: punem faina intr-un bol cu un praf de sare, separat facem maiaua din plicul de drojdie cu cateva linguri de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina si o lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2013, 19:53
minunat
la 16.03.2013, 20:07
ce tare
la 16.03.2013, 20:11
Wow, super. Si aspectul si gustul extraordinar
la 16.03.2013, 20:12
ce fain ii
la 16.03.2013, 20:12
Arata minunat! Felicitari Vio!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking