Cozonac fara framantare

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
24 Dec 2015 | 3856 vizualizari
Cozonac fara framantare

Moda Craciunului 2015..Mos Craciun ti-am adus si  cozonac, te-am indulcit sa-ti iasa pe horn, poate nu-mi aduci si  mie ceva, macar un costum se baie, ca a venit vara....m-am inspirat de la Rocsi....

Ingrediente

  • 1 kg faina -din grau de anul asta, proaspat macinata
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 42 g drojdie proaspata Dr. Oetker
  • 110 g unt 70 % grasime
  • 330 ml lapte+5 linguri in plus
  • 150 g stafide aurii
  • sare
  • coaja lamaie
  • coaja portocala
  • Umplutura
  • 280 g nuca macinata
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri
  • 6 linguri lapte
  • rahat cubulete mici cca 150 g
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • zahar brun si mac

Mod de preparare

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron cernem faina si facem in mijloc o adancitura, sfaramam drojdia, presaram un praf de sare si adaugam 5 linguri de lapte caldut si amestecam, lasam sa creasca cca 15 min. Cat creste maiaua, incalzim laptele. Intr-un castron punem cele 3 oua si 2 galbenusuri, adaugam zaharul, coaja de lamaie si portocala, omogenizam si apoi adaugam laptele, acest amestec in turnam peste maia si incepem sa amestecam adunand in centru faina, adaugam stafidele si untul topit, omogenizam pana intra tot untul in aluat si apoi acoperim castronul cu un prosop si lasam sa creasca cca 2 ore. Intre timp pregatim formele de cozonac, le imbracam cu hartie de copt. Apoi batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi nuca macinata si laptele.Cand aluat a crescut il impartim in 4 parti egale, intindem fiecare parte, punem umplutura si rahat, apoi rulam si rasucim cate doua bucati intre ele. Asezam in forma, ungem cu ou batut, presaram zahar brut si mac. Mai lasam s acreasca cca 15 min, apoi bagam tavile la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic cca 45-50 min. Deobicei se taie rece, dar eu n-am rabdare si rup din el asa cald, am zis rup, nu tai pentru ca se cruzeste daca tai cat este fierbinte....sa-mi fie de bine, ca mi-am facut damblaua....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Postat de ela

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte ouale, drojdia, faina. Stafidele cu esenta de rom si cu apa calda le lasam la inmuiat din timp, apoi le scoatem si le stoarcem. Pregatim...

Citeste continuarea

Desert cozonac fara framantare

Postat de aliliana

Desert cozonac fara framantare

Stafidele se pun la hidratat in suc de portocale si rahatul este portionat. Aluatul: faina cernuta se pune intr-un bol. Se adauga sare, drojdie si 4-5 linguri lapte caldut si lasam la dospit,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.12.2015, 15:05
Nu cred, eu cred că te-ai frământat ceva vreme până l-ai văzut scos din cuptor, măcar aşa, de curiozitate, şi tot te-ai frământat. ))
la 24.12.2015, 15:07
Foarte faina!
la 24.12.2015, 15:08
Padre, eu ma agit , nu ma framant....
la 24.12.2015, 15:14
Foaaarte reusiti! Ce pufos se vede miezul!
la 24.12.2015, 15:30
Ioi ce bunatate

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking