Cozonac floare cu crema de ciocolata

Postat de mitinita in Dulciuri
23 Mar 2015 | 3108 vizualizari
Cozonac floare cu crema de ciocolata

Tehnica o puteti vedea aici http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-floare-cu-scortisoara-67218.html

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 100 g unt, la temperatura camerei
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 g crema de ciocolata (Nutella, Finetti)
  • un galbenus de ou, pentru deasupra

Mod de preparare

Mai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute.

Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale, untul, sarea si restul de lapte si framantam un aluat. E gata cand nu se mai lipeste de degete, mai puteti adauga faina daca nu e de ajuns.

Lasam deoparte aluatul pana se dubleaza ca marime. De obicei, il pun acoperit cu un prosop umed, in interiorul cuptorului cu microunde. Este ferit de curent si creste frumos.

Preincalzim cuptorul si amestecam zaharul cu scortisoara, cardamonul si nucsoara.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in cinci bucati, patru mai mari si una mai mica.

Bucata mica va fi pentru mijlocul cozonacului. O intindem intr-o forma dreptunghiulara, presaram cu zahar pe toata suprafata, rulam de-a lungul, apoi rasucim.

Pe tava in care vom coace cozonacul, punem foaie de copt.

Din cele patru bucati, intindem prima foaie, o ridicam cu ajutorul sucitorului (o rulam) si o punem in tava. O ungem cu crema de ciocolata, pe care o impartim in trei parti egale.

Continuam la fel cu restul foilor, dar pe ultima nu vom aplica Nutella.

Cu un cutit ascutit, taiem in 8 bucati egale, apoi fiecare bucata in parte, va fi crestat la mijloc. Prin aceasta crestatura, se va trage varful fiecarei bucati, iar capetele de sus se vor uni si se vor trage putin in sus. Sa strangeti bine cand le uniti, ca sa nu se dezlipeasca.

Continuam pana sunt gata toate bucatile si punem bucata rasucita in mijloc. Apasam putin cu palma.

Batem galbenusul cu 2 linguri de apa si aplicam cu o pensula pe toata suprafata cozonacului.

Bagam tava la cuptor si tinem primele zece minute la un foc mai mare, apoi la o temperatura mai mica. Urmariti ca sa nu se arda pe fund.

Cand s-a rumenit si e copt si pe dinauntru (facem testul cu scobitoarea) scoatem tava si lasam sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac floare cu nuci

Postat de Oana

Desert cozonac floare cu nuci

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10...

Citeste continuarea

Cozonac floare cu nuci crocante

Postat de Bucataras

Cozonac floare cu nuci crocante

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2015, 08:42
la 23.03.2015, 08:44
Bun!
la 23.03.2015, 08:45
Foarte frumos si asta! Ne-ai pus gand rau
la 23.03.2015, 08:47
la 23.03.2015, 08:55
o floricica delicioasa!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking