Cozonac floare cu nutella

Postat de caroline in Dulciuri
1 Sep 2015 | 5854 vizualizari
Cozonac floare cu nutella

Dulce, pufos ...cam micut :)) ...

Ingrediente

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 300 ml lapte
  • 200 g Nutella
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri de ou (+1 ptr uns )
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 2 linguri cu zahar

Mod de preparare

Punem intr-un ibric 100 ml lapte caldut, cubul de drojdie si 3 linguri cu varf cu faina. Amestecam bine si lasam acoperit pentru 10 minute, pana ce drojdia a crescut.

Intr-un castron punem restul de faina, galbenusurile , untul ( la temperatura camerei ), drojdia crescuta , un varf de sare si zaharul. Incepem sa framantam adaugand putin cate putin laptele caldut si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios. 

Acoperim castronul cu un prosop curat sau folie de plastic si lasam la dospit la loc cald, in jur de o ora  sau pana ce aluatul si-a dublat volumul .

Dupa acest timp , luam aluatul, il framantam putin si il impartim in patru parti egale . 

Luam prima bucata si o intindem intr-o foaie subtire de forma rotunda. Luam o farfurie si taiem aluatul dupa forma ei . Astfel toate cele patru discuri de aluat vor fi egale . 

La fel procedam si cu celelalte trei parti de aluat. 

Luam primul disc, il ungem cu nutella, suprapunem cel de-al doilea disc, ungem cu nutella, suprapunem al treilea disc si ungem iar cu nutella. Incheiem cu cel de-al patrulea disc. 

Cand ungem cu nutella facem atentie sa lasam liber la margini . 

Luam un pahar si il punem in mijloc iar cu un cutit bine ascutit impartim discurile mai intai in patru, apoi in opt si la urma in 16 parti egale. Astfel vom obtine petalele. 

Luam cate doua petale, le rasucim de doua ori si apoi impreunam bine capetele.Procedam astfel cu toate celelalte petale . 

Punem floarea intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si lasam astfel pentru alte 20 minute. 

Inainte de a pune tava in cuptor, ungem floarea cu galbenus amestecat cu putina apa . 

Punem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute . 

Cand floarea este gata , o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca si servim . 

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cozonac floare cu nutella

Postat de sufletista

Desert cozonac floare cu nutella

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, coaja de portocala, facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, galbenusurile batute cu...

Citeste continuarea

Cozonac floare cu crema de ciocolata

Postat de mirela0911

Cozonac floare cu crema de ciocolata

Se pune intr-o craticioara cca 50 ml lapte si se incalzeste usor. Se adauga o lg faina, 1 lgt zahar si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca. Intr-un bol se cerne faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2015, 10:05
~
la 01.09.2015, 10:05
la 01.09.2015, 10:06
Ce frumos e
la 01.09.2015, 10:07
la 01.09.2015, 10:11
Dia ... multumesc frumos

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking