Desert cozonac floare cu nutella

Postat de sufletista in Dulciuri
4 Mar 2018 | 2174 vizualizari
Desert cozonac floare cu nutella

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 lingurita sare
  • esenta de portocale
  • 50 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 25 g drojdie
  • 200 ml lapte batut
  • 200 g nutella
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, coaja de portocala, facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, untul la temperatura camerei, galbenusurile batute cu lapte si esenta de portocale.

Incepem sa framantam adunand faina de pe marigine pana ce rezulta un aluat omogen si elastic. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 4 bucati egale. Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie rotunda. Asezam in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt.

Daca dorim un cerc perfect ne ajutam de o farfurie si decupam aluatul, eu l-am lasat asa cum am reusit sa il intinde.

Ungem prima foaie cu crema de ciocolata,adaugam a 2 foaie,ungem cu crema-a 3 foaie-crema-a 4 foaie.

In mijloc adaugam un pahar si impartim cercul in 4 parti egale, dupa care cele 4 parti le taiem in 2 si obtinem 8 petale.

Din nou cele 8 petale le vom taia in 2 si la final vom obtine 16 petale.

Luam cate 2 petale si le rasucim, una spre stanga si cealalta spre dreapta, le lipim la capat.

Procedam astfel pana vom obtine o floare cu 8 petale. Acoperim cu un prosop si lasam cca 110-15 min sa creasca.

Ungem cu galbenusul batut cu lapte si dam la cuptorul incalzit cca 40 min  (eu am facut proba cu scobitoarea dupa 30 min)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac floare cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni

Postat de comanligia

Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa.Adaugam faina,praful de copt si cacaoa.Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica.Omogenizam si turnam in forma...

Citeste continuarea

Dulceata de smochine

Postat de CameliaComan

Dulceata de smochine

Spalam bine smochinele. Le taiem coditele si taiem fiecare smochina pe lungime in doua jumatati. Punem apa si zaharul intr-o oala mare. Le lasam la foc potrivit pana se transforma intr-un sirop....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2018, 13:00
N-am făcut, dar am văzut adeseori și mi se pare tare frumos!
la 04.03.2018, 13:45
Frumos!
la 04.03.2018, 13:50
Ce bun e!
la 04.03.2018, 14:15
Frumos si bun!
la 04.03.2018, 14:21

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking