Cozonac floare de post

Postat de gicuta69 in Mancaruri de post
16 Mar 2015 | 6847 vizualizari
Cozonac floare de post

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 100 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 250 ml apă
  • 1 cub drojdie
  • coajă de lămâie
  • esențe
  • un praf de sare
  • Pentru umplutură:
  • 250 g nucă măcinată
  • 3 sau 4 linguri de zahăr
  • 2 linguri cacao
  • o linguriță scorțișoară
  • 75- 100 ml frișcă lichidă
  • Se amestecă toate ingredientele pt .umplutură până se obtine o pasta omogenă.

Mod de preparare

Dizolvăm drojdia în 50 ml apă călduță, adăugăm o linguriță de zahăr si o lăsăm deoparte 10 -15 minute să crească. În acest timp fierbem restul de apă cu uleiul, zahărul,praful de sare si coaja de lămâie.Când s-a mai răcit adăugăm esența. După ce a crescut maiaua, se toarnă peste făină și se frământă încorporând și siropul din zahăr,apă și ulei. Se frământă aluatul până nu se mai lipește de mâini. Se lasă la crescut la loc cald până își dublează volumul. Când a crescut , îl împărțim în cinci bucăți, patru mai mari și una mai mică. Bucata mai mică va fi pentru mijlocul cozonacului. O întindem intr-o formă dreptunghiulară , o ungem cu pastă de nucă si o rulăm.

Cele 4 bucăti de aluat egale intre ele se întind pe rând pe blatul de lucru, dându-le o formă rotundă și se așează pe hârtie de copt. Pe primele 3 bucăți se pune pasta de nucă si se suprapun pe rând, presând ușor cu palma și lipind marginile de jur împrejur.In final, se acoperă cu a 4-a bucată de aluat și se presează bine marginile . Cu un cuțit ascuțit, tăiem în 8 triunghiuri egale, apoi fiecare triunghi în parte va fi crestat în mijloc, prin această crestatură , se va trage vârful fiecărei bucăti, iar capetele de jos se vor uni .

Așezăm și ruloul format din bucățica mică de aluat in mijlocul cozonacului și îl presăm ușor . Se transferă totul intr-o tavă rotundă, se unge cu ulei cozonacul și se mai lasă la crescut o jumatate de oră. După ce a crescut băgăm tava la cuptorul deja încalzit si coacem la foc mediu 40-45 de minute, până se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac floare de post

Postat de Oana

Desert cozonac floare de post

1. Pune intr-un castron faina, un praf de sare si coaja rasa de portocale. Adauga drojdia uscata. Nu este nevoie sa o dizolvi. Daca folosesti drojdie proaspata, poti sa o amesteci cu o lingurita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2015, 13:24
la 16.03.2015, 13:25
la 16.03.2015, 13:29
Foarte frumos!
la 16.03.2015, 13:39
f reusit
la 16.03.2015, 13:48
o bunatate

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking