Cozonac impletit ,cu nuca

Postat de medioto59 in Dulciuri
6 Ian 2014 | 3749 vizualizari
Cozonac impletit ,cu nuca

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1 kg de faina
  • 200 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 1 praf de sare
  • 60 g drojdie proaspata
  • 330 ml lapte
  • 160 ml lapte batut
  • 50 ml ulei
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura
  • 300 g nuca macinata
  • 4 linguri rase coaja de portocala confiata
  • 4 linguri rase zahar
  • 2 albusuri
  • 2 linguri rase cacao
  • zahar brun pentru presarat pe cozonaci
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • ulei pentru uns formele
  • faina pentru tapetat formele

Mod de preparare

Preparam maiaua: intr-un vas punem 100 g de faina pe care o oparim cu 200 ml lapte clocotit. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Lasam la racit. Amestecam drojdia proaspata cu o lingurita de zahar si apoi o punem peste faina oparita dar numai in momentul cand aceasta este rece. Lasam maiaua la crescut,la cald, 15 min.

Galbenusurile,zaharul,laptele batut,restul de lapte dulce,untul topit(dar rece).coaja de lamaie,zaharul vanilat,sarea,uleiul,esenta de rom se pun in blender si se amesteca bine. Dupa ce maiaua a crescut rasturnam peste ea amestecul de mai sus.Se amesteca si se pune totul in blender pentru o buna omogenizare. Acest amestec il turnam peste restul de faina  cernuta. Coca rezultata se framanta fie la mana fie la masina.Eu am framantat la masina 1 ora si jumatate.

In acest timp ne ocupam de umplutura. Amestecam nuca cu zaharul,coaja de portocala confiata,albusurile si cacao.

Coca framantata o scoatem pe masa de lucru pe care am uns-o in prealabil cu ulei...nu cu faina.!!! Cu mainile unse cu ulei impartim coca in 8 bucati . Impartim in 8 si umplutura. Intindem fiecare bucata de coca fie cu sucitorul, fie cu mana(eu o intind cu ajutorul degetelor). Pe mijlocul fiecarei bucati de coca punem cate o parte de umplutura si apoi rulam. Rezulta 8 rulouri pe care le vom impleti 2 cate 2.

Asezam fiecare cozonacel in tava unsa si tapetata .Ungem cu galbenus fiecare cozonacel in parte si presaram cu zahar brun. Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 de grade timp de circa 30 min. Facem testul scobitorii .

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in forma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit ,cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei

Postat de ela2015

Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei

Preparare Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei). Intr-un vas adanc, cernem faina....

Citeste continuarea

Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

Postat de medioto59

Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

Blatul Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Adaugam zaharul ,in ploaie,si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2014, 20:28
bun bun
la 06.01.2014, 20:29
multumesc Motanel!
la 06.01.2014, 20:30
Minunat draga mea! Minunat!
la 06.01.2014, 20:31
multumesc scumpa Rux!
la 06.01.2014, 20:31
Daca are si nuca...e perfect !!!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking