Cozonac "ochi de pisica"

Postat de MIUTA in Prajituri
12 Noi 2011 | 15194 vizualizari
Cozonac "ochi de pisica"

Reteta acestui cozonac o am de la mama mea.Se face cu nuca sau cu mac.Eu am vrut sa schimb putin si sa pun in jumatate nuca si cealalta jumatate mac.Sper sa va placa si sa o pregatiti de sarbatorile de Craciun.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 60 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 200 g unt
  • 500 g faina
  • un cub drojdie
  • coaja de la o lamaie

UMPLUTURA

  • 100 g zahar
  • 300 g mac macinat
  • 300 g nuca macinata
  • gem(de care doriti)
  • 100 g nuca de cocos

Mod de preparare

Se pune drojdia in 50 ml de apa calduta.Se pune putina faina si o lingurita de zahar.

Se amesteca si se lasa la dospit 15 minute.Untul se topeste in cuptorul cu microunde.Se framanta maiaua cu faina,galbenus de ou,60 g zahar,untul topit,smantana si coaja rasa de la o lamaie.Se lasa la dospit 30 minute.

Intre timp se mixeaza foarte bine cele trei albusuri cu 100 g zahar.Se amesteca cu 100 g nuca de cocos.

Aluatul dospit se imparte in patru(cca 250 g fiecare bucata).

Se intinde o foaie si se unge subtire cu gem.Foaia trebuie intinsa cat mai  subtire.Pe jumatate din foaie se presara nuca si pe jumatate se pune mac.

Se ruleaza fiecare jumatate spre interior.Dupa ce s-au rulat,se lasa la mijloc putin spatiu in care se pune albusul cu nuca de cocos.

La fel se procedeaza si cu celealalte trei foi.

Cozonacii incap toti patru in tava mare de la aragaz in care am pus hartie de copt si am uns-o cu ulei.

Se ung cozonacii cu galbenus(3 bucati) si se pun in cuptor la foc potrivit pentru 35-40 minute.

Cand se scot din cuptor se acopera cu un prosop curat si se lasa acoperiti pana se racesc.

Sunt deliciosi!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "ochi de pisica"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cozonac "ochi de pisica"

Postat de mon

Cozonac "ochi de pisica"

Amestecam drojdia cu 50 ml apa calduta, putina faina si o lingurita zahar.Lasam la dospit 15 minute. Framantam maiaua cu galbenusurile de ou, zaharul, untul topit, smantana si coaja de lamaie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2011, 02:08
ce frumos ti-a iesit cu siguranta este foarte gustos
la 13.11.2011, 07:54
Un cozonac foarte aratos, si sigur f bun!!
la 13.11.2011, 08:07
buuuuuuuun
la 13.11.2011, 08:10
foarte frumos
la 13.11.2011, 08:35
Mina da' ce bunatate ai facut

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking