Cozonac Paste 2016

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
30 Apr 2016 | 3505 vizualizari
Cozonac Paste 2016

Imi place sa tot incerc diverse retete, anul asta m-am oprit la o reteta pe care am gasit-o la pachetele de rama maestro....pe ici pe colo am mai facut eu cum m-a taiat capul, dar in mare am respectat reteta....

Ingrediente

  • 1,100 kg faina Titan pentru cozonac
  • 7 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • 250 g Rama Maestro
  • 2 linguri de ulei
  • cca 400-450 ml lapte
  • 2 fiole esenta rom
  • 2 esenta vanilie
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 300 g stafide
  • Umplutura
  • 3albusuri
  • 200 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 50 g cacao
  • 2 linguri de lapte
  • 300 g rahat taiat cubulete
  • Pentru uns
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de lapte
  • Ornat
  • mac
  • zahar tos
  • miez de nuca

Mod de preparare

Toate ingredientele le scoatem de seara pe masa de lucru, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron incapator cernem faina. Separat drojdia cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte caldut, le omogenizam. Intr-un castron oparim 3 linguri de faina cu lapte clocotit si amestecam bine. Cand s-a racit putin adaugam drojdia si amestecam pana incep sa apara bule, presaram putina faina deasupra si lasam la crescut. Cat timp creste maiaua, mixam galbenusurile cu sarea si zaharul si albusurile le batem spuma tare. Punem margarina la topit si apoi adaugam in ea si uleiul.Dupa ce a crescut maiaua o adaugam peste faina, apoi galbenusurile diluate cu laptele caldut si incepem sa framantam cca 30 min. Dupa ce framantam bine adaugam uleiul, margarina, esentele si stafidele si framatam bine inca 10 min, acoperim cu un servet si lasam sa creasca cca 2 ore.

Pregatim umplutura: Albusurile le batem , adaugam zaharul si continuam sa batem, apoi adaugam cacaoa, nuca si laptele si omogenizam .

Dupa ce a crescut compozitia formam cozonacii. Eu am folosit o forma rotunda, o tava normala de cozonac si una mai mica din silicon.Intindem aluatul, ungem cu umplutura adaugam si rahatul, formam cozonacul si-l asezam in forma tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut cca 10-15 min. Deasupra ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presaram deasupra mac si zahar tos si ornam cu miez de nuca. Coacem la foc potrivit cca 1 ora, facem testul scobitorii. Scoatem cozonacii din forme cand sunt copti si ii lasam la racit inveliti in prosop de bucatarie. Eu n-am rabdare sa se raceasca , mie imi place cozonacul foerbinte, asa ca am rupt pe cel mai mic sa-mi fac pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Paste 2016" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert briose cu mere

Postat de oanapl

Desert briose cu mere

  Se spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească. Se amestecă...

Citeste continuarea

Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Postat de GeorgianaGrigorescu

Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Frecam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam oul, praful de sare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. La final adaugam vanilia si chipsurile de ciocolata. Coca nu trebuie sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2016, 16:17
ai muncit ceva
la 30.04.2016, 16:20
bun bun
la 30.04.2016, 16:23
la 30.04.2016, 16:33
bun
la 30.04.2016, 16:35
Diamantoaso e ceva de munca la el, dar a meritat a iesit foarte pufos....

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking