Cozonac pufos

Postat de nadina73 in Dulciuri
1 Apr 2010 | 33020 vizualizari
Cozonac pufos

PUFOS SI GUSTOS

Ingrediente

  • 1,3 KG FAINA
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 2 cuburi drojdie 60 g
  • 3-4 vanilii
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • putin lapte
  • cacao,stafide,nuca sau rahat,mac
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Se amesteca bine drojdia in putin lapte caldut cu 1 lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu toate ingredientele si se framanta bine (eu il pun la masina de framantat paine)

Din acesta compozitie va ies 3 cazonaci mari si pufosi

Dupa ce a dospit bine aluatul se imparte in 3, iar apoi fiecare parte in 2 deci 6.

Se intinde fiecare parte si se pune cacao, nuca cu zahar, rahat ....si se ruleaza apoi se impletesc cate doi.

Se pun in tava unsa de cozonac si se mai lasa sa creasca 20 minute, apoi se ung cu ou si se pune mac sau se lasa simpli

Se pun la cuptor la foc potrivit

Cand s-au copt nu se scot imediat din tava se mai lasa putin, apoi se scot si se aseaza intr-o parte nu drept pentru a nu se lasa in jos fiind cald si greu de la compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert cozonac pufos cu nuca si rahat

Postat de eumimi

Desert cozonac pufos cu nuca si rahat

Punem faina intr-un bol incapator si ii facem o adancitura in mijloc in care vom pune maiaua. Facem maiaua din 6 linguri de lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia, amestecam bine pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2010, 00:44
ce bine arata
la 02.04.2010, 07:43
la 02.04.2010, 12:40
la 02.04.2010, 12:40
nu am facut niciodata, dar nici nu cred k mi-ar iesii
la 02.04.2010, 22:36
PASTE FERICIT!

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking