Cozonac pufos cu rahat

Postat de Valclaudia in Dulciuri
24 Iul 2016 | 2245 vizualizari
Cozonac pufos cu rahat

Ingrediente

  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 1kg faina alba proaspat cernuta
  • 200 gr. zahar tos
  • 1/4 lingurita sare de Himalaya
  • 3 oua mari de casa
  • 200 gr. unt la temperatura camerei
  • 300ml lapte caldut
  • 40 ml ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 500 gr. bucatele de rahat
  • 1 albus+zahar tos pentru uns cozonacii

Mod de preparare

Am zdrobit drojdia intr-un castron incapator, am adaugat sarea si zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie.

Am amestecat aceste ingrediete, apoi am adaugat laptele caltut si am incorporat faina.

Din cand in cand am picurat ulei, pana la desprinderea aluatului de pe maini.

m acoperit vasul cu un prosop curat de bucatarie, apoi l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Am preincalzit cuptorul la 170 grade, am uns doua forme de cozonac cu ulei.

Pe masa infainata am impartit aluatul dospit in doua.

Am intins fiecare parte de aluat in foaie de grosimea unui deget, am asezat bucatele de rahat, am rulat strans aluatul si l-am asezat in tava unsa cu ulei.

La fel am procedat si cu cealalta parte de aluat.

Am acoperit tavile, le-am mai lasat la dospit inca 15 inute, apoi am introdus tavile in cuptorul preincalzit pentru cca 45 minute.

Inainte cu 15 minute de scurgerea acestui timp am scos tavile din cuptor, am uns cozonacii cu albus batut si am presarat zahar tos.

Am mai dat 15 minute tavile in cuptor, apoi le-am scos, am rasturnat cu grija cozonacii fierbinti din tava, i-am asezat pe un gratar sa se raceasca.

Am taiat felii dupa racirea completa si am servit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Desert cozonac pufos cu nuca si rahat

Postat de eumimi

Desert cozonac pufos cu nuca si rahat

Punem faina intr-un bol incapator si ii facem o adancitura in mijloc in care vom pune maiaua. Facem maiaua din 6 linguri de lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia, amestecam bine pana...

Citeste continuarea

Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya

Postat de Oana

Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya

Amesteca laptele cald cu iaurtul, dizolva drojdia, pune 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina. Omogenizeaza bine si lasa sa creasca 15 minute. Cerne faina, pune un praf de sare, zaharul,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.07.2016, 20:51
Vreau un cozonac intreg!
la 24.07.2016, 20:52
la 24.07.2016, 21:24
ce bine arata
la 24.07.2016, 21:42
Ce pufosenie!
la 24.07.2016, 23:56
bun bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking