Ingrediente
- 2 kg faina
- 400 g zahar
- doua prafuri de sare
- 100 g drojdie
- 1300 ml lapte
- 8 galbenusuri
- un ou pentru uns
- 10 linguri rama maestro topita
- coaja rasa de la doua lamai + arome
Pentru umplutura:
- 600 g zahar
- 500 g rama maestro
- 3 plicuri zahar vanilat
- 8 linguri cacao
Mod de preparare
Am incalzit laptele cat sa fie caldut si am dizolvat in el sarea, zaharul si drojdia si am lasat la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute.
Intr-un vas mare am pus faina si am adaugat maiaua dospita si cele 8 galbenusuri si am framantat bine pana ce aluatul a devenit omogen.
Am adaugat si cele 10 linguri de margarina topita si am framantat pentru 15 minute...apoi am lasat aluatul deoparte, acoperit pana si-a dublat volumul.
Am uns formele cu ulei si le-am tapetat cu faina.
Am impartit aluatul astfel: doi cozonaci i-am facut impletiti ( 3 bucati + 3 bucati), iar doi i-am lasat dintr-o bucata, simpli.
Pentru crema am frecat spuma cele 500 g rama maestro cu zaharul, cacaoa si zaharul vanilat.
Am intins cele 3 foi pe care le-am uns cu crema pe fiecare si le-am rulat...dupa care le-am impletit...si l-am pus in forma...apoi l-am lasat la dospit inca 45 de minute. Inainte sa ii introduc in cuptor i-am uns cu galbenus de ou.
La fel am procedat si cu celalalt cozonat impletit. Iar pe ceilalti doi i-am rulat, nu inainte de aii unge cu crema si i-am pus in forme.
Lasam la cuptor pentru 35-40 de minute ( in functie de cuptorul fiecaruia).
Dupa ce ii scoatem ii asezam cu tot cu forma intr-o partea si ii acoperim cu un prosop curat. Dupa ce s-au racit complet ii scoatem din forme.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|