Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs

Postat de LadyCrs in Dulciuri
23 Dec 2012 | 4300 vizualizari
Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs

Reteta am urmat-o intocmai de pe : http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/panificatie-si-patiserie/cozonac-pufos-umplut-foszlos-fonott-kalacs.html , numai ca in cantitate dubla. M-am tot gandit daca sa o postez sau nu...dar o voi posta...ca poate voi primi si niste raspunsuri astfel. La gust este nemaipomenit, nu am ce zice...cremos...pufos....ca un pannetone as zice. Insa am intalnit dificultati din cauza umpluturii: in cuptor a curs crema din ei ( nu stiu de ce....tind sa cred ca a fost prea multa ? ) S-a format un caramel asa la baza...si unul a fost compromis , de proba...doi am reusit sa ii scot in stare perfecta..iar al patrulea l-am scos si pe el...insa tot siropul din el s-a dus la fund si s-a inmuiat partea de jos. Rog gospodinele desavarsite sa ma lumineze! :) P.S: Reteta a fost urmata intocmai, nu exista nimic in plus sau in minus! ( doar ca am renuntat la foaia de copt...si am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu faina..dar nu cred ca aici e buba...sa fi fost formele prea mici? Imi trec atatea intrebari prin cap si nu gasesc raspunsuri:))) )

Ingrediente

  • 2 kg faina
  • 400 g zahar
  • doua prafuri de sare
  • 100 g drojdie
  • 1300 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • un ou pentru uns
  • 10 linguri rama maestro topita
  • coaja rasa de la doua lamai + arome

Pentru umplutura:

  • 600 g zahar
  • 500 g rama maestro
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri cacao

Mod de preparare

Am incalzit laptele cat sa fie caldut si am dizolvat in el sarea, zaharul si drojdia si am lasat la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute.

Intr-un vas mare am pus faina si am adaugat maiaua dospita si cele 8 galbenusuri si am framantat bine pana ce aluatul a devenit omogen.

Am adaugat si cele 10 linguri de margarina topita si am framantat pentru 15 minute...apoi am lasat aluatul deoparte, acoperit pana si-a dublat volumul.

Am uns formele cu ulei si le-am tapetat cu faina.

Am impartit aluatul astfel: doi cozonaci i-am facut impletiti ( 3 bucati + 3 bucati), iar doi i-am lasat dintr-o bucata, simpli.

Pentru crema am frecat spuma cele 500 g rama maestro cu zaharul, cacaoa si zaharul vanilat.

Am intins cele 3 foi pe care le-am uns cu crema pe fiecare si le-am rulat...dupa care le-am impletit...si l-am pus in forma...apoi l-am lasat la dospit inca 45 de minute. Inainte sa ii introduc in cuptor i-am uns cu galbenus de ou.

La fel am procedat si cu celalalt cozonat impletit. Iar pe ceilalti doi i-am rulat, nu inainte de aii unge cu crema si i-am pus in forme.

Lasam la cuptor pentru 35-40 de minute ( in functie de cuptorul fiecaruia).

Dupa ce ii scoatem ii asezam cu tot cu forma intr-o partea si ii acoperim cu un prosop curat. Dupa ce s-au racit complet ii scoatem din forme.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Praline cu mango confiate si ienibahar

Postat de bucataria_cu_mirodenii

Praline cu mango confiate si ienibahar

Ciocolata cu aroma de cafea impreuna cu ciocolata cu lapte, se rup bucatele si se pun intr-un bol la bain-marie la care se adauga 1 lingurita de ulei de masline, avand grija ca apa care intre timp...

Citeste continuarea

CORNULEȚE DE POST

Postat de panacris

CORNULEȚE DE POST

Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2012, 05:45
Eu nu fac parte din grupul gospodinelor desăvârşte dar apreciez munca şi sinceritatea. Plus că mie mi se par că arată cum trebuie
la 23.12.2012, 07:45
Nu sunt expert in cozonac. Eu am o reteta casei care iese intodeauna!
Eu zic ca a iesit bine si trebuie sa fie bun bun
la 23.12.2012, 08:15
Bun cozonac ai facut lady
la 23.12.2012, 09:10
Scumpa si harnica fata .Asa esti tu de buna si sincera .
Eu nu am facut niciodata cozonac, si nu ca nu as fi vrut sau mi s-ar parea greu, insa nu se papa.Mereu imi da mama soacra de sarbatori si nici macar unul nu se mananca. O sa testez si eu sa vad daca-mi iese.
Imi pare rau ca nu au iesit cum ai vrut.Eu zic ca poate fi de vina si faina sau zaharul
la 23.12.2012, 09:46
Cred ca sunt tavile prea mici si ei au stat prea "inghesuiti" sau nu au fost rulati destul de strans Oricum arata foarte bine si gustul conteaza

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking