Cozonac Rosenkrantz

Postat de marianascarlat in Dulciuri
4 Mai 2013 | 2967 vizualizari
Cozonac Rosenkrantz

Pentru ca, din motine obiective,anul asta sunt acasa de Pasti doar cu fiul meu, m-am gandit sa fac un altfel de cozonac decat cei clasici. Sursa mea de inspiratie este Medi.

Ingrediente

  • -400 g faina
  • -2 oua
  • -arome(eu am folosit esenta de rom si coaja rasa de portocala)
  • -110 ml lapte
  • -25 g drojdie
  • -3 linguri zahar pentru lapte
  • -130 g unt
  • -putina sare
  • -6 linguri zahar pentru unt
  • -10-12 linguri zahar pentru caramel
  • -pentru umplutura:
  • nuca tocata,
  • cacao

Mod de preparare

Pentru preparat aluatul am folosit incredibila masina de facut paine.deci am pus in cuva masinii toate ingredientele,(laptele in care am  dizolvat zaharul si drojdia, ouale, aromele, sarea, faina). Am lasat la framantat  si dospit 1 ora si 30de minute,conform programului. Am scos aluatul din masina si l-am lasat la inca o jumatate de ora la dospit.

Separat, intr-o cratita cu peretii inalti si cu diametrul de 28 cm am caramelizat zaharul. Se tapeteaza cu caramel si peretii cratitei.

Dupa ce aluatul s-a dospit se intinde o foaie dreptunghiulara de circa 1 cm grosime pe care se ungem cu untul amestecat in prealabil cu cele 6 linguri de zahar. Nuca amestecata cu 2 lingurite de cacao am presarat-o peste unt, am pus si cateva stafide  pe care le-am tinut in putina esenta de rom. plus putina coaja de portocala apoi  am rulat totul.

Am taiat ruloul astfel obtrinut in 6 parti egale si le-am asezat in picioare in cratita  cu caramel, avand grija sa las spatiu intre rulouri. Am acoperit cratita cu un prosop de bucatarie curat si am lasat-o la loc cald sa creasca pentru circa 1 ora si apoi am copt cozonacul 35-40 min.

Imediat ce am scos din cuptor, rasturnam cozonacul pe un platou.Daca intarziem cu scoaterea lui, zaharul caramel se va intari iar rasturnarea lui va fi imposibila.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac Rozenkrantz

Postat de Constelatialeu

Cozonac Rozenkrantz

Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu...

Citeste continuarea

Cozonac Rosenkrantz - de post

Postat de ana77

Cozonac Rosenkrantz - de post

ALUATUL: - facem maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri de zahar si putina apa calda si lasam la dospit 10-15 min - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, esenta si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2013, 21:05
Mariana dimineata sunt prezenta la tine la cozonac.
la 04.05.2013, 21:07
Cu drag te astept!
la 04.05.2013, 21:09
Tare frumos si bun si eu am fost tentata sa-l fac!!!
la 04.05.2013, 21:10
ce bun e
la 04.05.2013, 21:11
Minunat! Paste Fericit Mariana!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking