Cozonac Rosenkrantz

Postat de ana77 in Prajituri
5 Noi 2013 | 4368 vizualizari
Cozonac Rosenkrantz

Este prima data cand incerc aceasta reteta si mi s-a parut fff usor de facut si suuuper delicios! De aspect nu mai vorbim....!

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 110 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 130 gr unt
  • ~25 linguri zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • sare
  • esente
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

- caramelizam 10 linguri zahar si captusim cu acest caramel o cratita  cu diametrul de 24 cm si o lasam deoparte

- dizolvam drojdia in putin lapte cald si 3 linguri zahar si lasam la dospit 15 min

- intr-un lighenas pt framantat punem faina cernuta peste care adaugam maiaua, ouale, laptele in care s-au dizolvat 3 linguri zahar putina sare, esentele si coaja de lamaie si framantam cca. 15 minute (eu am framantat doar 5 min. ca a plans bebelusa)

- nu se lasa la crescut ci se intinde o foaie dreptunghiulara care se unge cu untul amestecat cu 6 linguri de zahar, apoi se presara nuca si se apasa bine cu palma pentru a se lipi de unt bine

- se ruleaza si se taie in 6-7 bucati

- se aseaza bucatile de aluat in cratita cu caramel cu partea taiata in sus si se lasa la crescut 1 ora

- se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute

- cozonacul se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pt ca altfel se intareste caramelul si se lipeste de cratita

- se serveste cu mare pofta.....la noi asa a fost....!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cozonac Rozenkrantz

Postat de Constelatialeu

Cozonac Rozenkrantz

Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu...

Citeste continuarea

Cozonac Rosenkrantz - de post

Postat de ana77

Cozonac Rosenkrantz - de post

ALUATUL: - facem maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri de zahar si putina apa calda si lasam la dospit 10-15 min - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, esenta si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2013, 10:37
Foarte bun e si foarte frumos ti-a iesit!
la 05.11.2013, 10:52
la 05.11.2013, 10:52
Este un cozonac foarte bun. Si mie imi place mult
la 05.11.2013, 10:56
Minunat
la 05.11.2013, 11:06
Super!!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking