Cozonac Rosenkrantz

Postat de ana77 in Prajituri
5 Noi 2013 | 4381 vizualizari
Cozonac Rosenkrantz

Este prima data cand incerc aceasta reteta si mi s-a parut fff usor de facut si suuuper delicios! De aspect nu mai vorbim....!

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 110 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 130 gr unt
  • ~25 linguri zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • sare
  • esente
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

- caramelizam 10 linguri zahar si captusim cu acest caramel o cratita  cu diametrul de 24 cm si o lasam deoparte

- dizolvam drojdia in putin lapte cald si 3 linguri zahar si lasam la dospit 15 min

- intr-un lighenas pt framantat punem faina cernuta peste care adaugam maiaua, ouale, laptele in care s-au dizolvat 3 linguri zahar putina sare, esentele si coaja de lamaie si framantam cca. 15 minute (eu am framantat doar 5 min. ca a plans bebelusa)

- nu se lasa la crescut ci se intinde o foaie dreptunghiulara care se unge cu untul amestecat cu 6 linguri de zahar, apoi se presara nuca si se apasa bine cu palma pentru a se lipi de unt bine

- se ruleaza si se taie in 6-7 bucati

- se aseaza bucatile de aluat in cratita cu caramel cu partea taiata in sus si se lasa la crescut 1 ora

- se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute

- cozonacul se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pt ca altfel se intareste caramelul si se lipeste de cratita

- se serveste cu mare pofta.....la noi asa a fost....!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac Rozenkrantz

Postat de Constelatialeu

Cozonac Rozenkrantz

Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu...

Citeste continuarea

Cozonac Rosenkrantz - de post

Postat de ana77

Cozonac Rosenkrantz - de post

ALUATUL: - facem maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri de zahar si putina apa calda si lasam la dospit 10-15 min - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, esenta si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2013, 10:37
Foarte bun e si foarte frumos ti-a iesit!
la 05.11.2013, 10:52
la 05.11.2013, 10:52
Este un cozonac foarte bun. Si mie imi place mult
la 05.11.2013, 10:56
Minunat
la 05.11.2013, 11:06
Super!!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking