Ingrediente
Aluat
- 30 gr drojdie
- 300 ml lapte
- 2 linguri zahar tos
- 500 gr faina
- 2 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 80 gr margarina
- un varf de cutit de sare
Sirop
Glazura
- 8 linguri zahar tos
- 200g nuca macinata
Mod de preparare
Pentru aluat se pun toate ingredientele in masina de paine si se seteaza pe framantat si dospit. Intre timp se face siropul. Se pune apa si zaharul pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, mai exact pana se topeste zaharul, apoi se da la rece.
Se amesteca nuca cu zaharul, amestecul se pune intr-o tava/platou, in care sa fie suficient spatiu pt tavalitul formelor.
Dupa ce aluatul s-a dospit, se intinde pe planseta presarata cu faina intr-o foaie de aprox 1cm, care se taia in fasii late cam de 2 cm .
Se ung formele, cu putina margarina si se infasoara fasia de aluat, in spirala. Spirala de aluat se unge cu sirop apoi se da prin zaharul cu nuca.
Se asaza formele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele. Se pun in cuptorul preincalzit, pentru 20 de minute. Se lasa la racit, apoi rasucind usor se scot de pe forme.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|