Ingrediente
- Aluat
- 30 gr drojdie
- 300 ml lapte
- 2 linguri zahar tos
- 500 gr faina
- 2 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 80 gr margarina
- un varf de cutit de sare
- Sirop
- 200g zahar
- 100ml apa
- Glazura
- 8 linguri zahar tos
- 200g nuca macinata
Mod de preparare
Am pus ingredientele pt aluat in masina de paine, am setat-o pt framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba. Intre timp am pus apa si zaharul pe foc si l-am lasat sa dea cateva clocote, mai exact pana s-a topit zaharul, apoi am dat siropul la rece.
Am amestecat nuca cu zaharul si am pus amestecul intr-o tava/platou, in care sa am suficient spatiu pt tavalitul formelor.
Dupa ce aluatul a dospit, l-am intins pe planseta presarata cu faina intr-o foaie de aprox 1cm, pe care am taiat-o in fasii late cam de 2 cm .
Am uns formele, cu putina margarina si am infasurat fasia de aluat, in spirala. Am uns cu sirop, spirala de aluat dupa care am tavalit-o prin zaharul cu nuca.
Am asezat formele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele si le-am pus in cuptorul dinainte incalzit, pentru 20’. I-am lasat cam 10-15 sa se raceasca, apoi rasucind usor, i-am scos de pe forme.
Sant la fel de gustosi si calzi si reci deopotriva. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Kürtős Kolacs (cozonac secuiesc)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (94)
|