Kurtos - Colac secuiesc

Postat de Criss in Dulciuri
1 Noi 2010 | 31301 vizualizari
Kurtos - Colac secuiesc

Ingrediente

  • -800 g faina
  • -2 plicuri drojdie uscata (se lucreaza foarte usor cu drojdia uscata si nu se intampla sa nu creasca aluatul)
  • -250 g zahar pudra
  • -200 g margarina / unt
  • -2 oua
  • -zahar vanilat
  • -coaja de lamaie
  • -cca 200 ml lapte caldut.

Mod de preparare

Se amesteca prima data faina cu drojdia, apoi se adauga restul ingredientelor, se framanta aluatul si se lasa sa creasca cel putin o ora pana isi dubleaza volumul.

Dupa care trecem la prajit, si ne folosim de un instrument ramas de la bunica, vechi de peste jumatate de secol.

Si le prajim. Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins si focul mic, astfel incat sa se faca repede si sa nu se imbibe cu ulei. Kurtosurile originale nu se prajesc in ulei ci pe un instrument asemanator dar mult mai mare si pe jar.

Cand s-au rumenit, se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.

Eu am caramelizat niste zahar si am turnat peste kurtosi ca sa aduca putin cu originalul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kurtos - Colac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Kurtos Kalacs la tava

Postat de madi_marin

Desert Kurtos Kalacs la tava

Într-un castron se freacă drojdia cu zahărul, apoi se adaugă laptele călduț, se amestecă , apoi se presară deasupra o linguriță de făină cernută din cantitatea măsurată ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2010, 09:35
ce bine ca sunt primafelicitari!imi place kurtos-ul mai ales cu nuca, cred ca si al tau este deliciosfoarte bun! multumesc
la 01.11.2010, 09:47
foarte bun
la 01.11.2010, 09:54
o bunatate , cred ca iti trebuie ceva indemanare sa faci asa ceva .Pe vremuri am auzit ca cine nu avea ,,instrument '' anume , ii infasura pe coceni de porumb, si tot buni ieseau !!!
la 01.11.2010, 10:07
Multumesc fetelor. L-am pus pe sot la treaba sa-mi mestereasca un dispozitiv pentru cuptor, ca sa nu trebuiasca sa le mai prajesc in ulei.
la 01.11.2010, 10:17
Ce bine ca iti face dispozitivul.Este minunat.
Salvez si reteta,ca cine stie poate merge si la rotisor si nu mai trebie sa caut pein oras sa cumpar.

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking