Cozonac unguresc

Postat de pity19 in Dulciuri
29 Mai 2014 | 2932 vizualizari
Cozonac unguresc

Pentru prima data am facut si s-a mancat foarte repede! :) Este un cozonac foarte pufos si gustos!

Ingrediente

Am folosit : Aluat!

  • 600 gr faina + 5 linguri
  • 250 gr unt \ margarina
  • 2 plicuri drojdie
  • 4 linguri sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • 300 ml lapte cald + 10 linguri

Umplutura :

  • 150 gr nuca macinata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 4 linguri zahar
  • 2 albusuri
  • 2 cuburi rahat ( cu aroma : lamaie + portocala )
  • 5 linguri lapte

Pentru uns :

  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri lapte

Mod de preparare

Aluat : Drojia o amestecam cu 3 linguri zahar +10 linguri de lapte cald + 2 pumni faina , amestecam bine si lasam 10 minute la crescut ;

Faina ramasa o amestecam cu untul \ margarina + zaharul + esenta de rom si zaharul vanilat , in mijloc adaugam maiaua cu drojdie si incorporam bine , mai adaugam restul de lapte , framantam bine si lasam la loc cald , vasul il acoperim cu un prosop si lasam cca 120 minute!

Umplutura : Albusurile le batem spuma cu zaharul , incorporam nuca macinata + esenta de rom + rahatul taiat marunt + laptele ; Mixam bine timp de 1-2 minute ;

Rulare , umplutura : Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina , adaugam umplutura si cu o lingura de lemn intindem ; Rulam si punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt ;

Ungem cu galbenusurile amestecate cu laptele si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr cca 60 minute pana trece testul scobitoarei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac unguresc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert baigli/cozonac unguresc

Postat de CameliaComan

Desert baigli/cozonac unguresc

Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam...

Citeste continuarea

Baigli- Cozonac unguresc

Postat de mena29

Baigli- Cozonac unguresc

  Prima data pregatim aluatul. Cernem faina, adaugam drojdia uscata si incorporam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Vom obtine o compozitie nisipoasa, la fel ca la aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2014, 21:23
Bun,bun!
la 29.05.2014, 21:29
la 29.05.2014, 21:42
Multumesc!
la 29.05.2014, 21:45

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking