Cozonacei cu prune uscate si banane

Postat de rhapsody in Dulciuri
7 Apr 2014 | 3572 vizualizari
Cozonacei cu prune uscate si banane

Am vazut niste prune uscate intr-un magazin si pur si simplu nu m-am putut abtine. :) Am achizitionat o punguta pe care am papat-o cat ai clipi, dupa care am trimis-o pe fii-mea sa mai cumpere una pentru cozonacei.

Ingrediente

Aluat:

  • 1 kg faina de grau
  • 450 ml apa calda
  • 80 g zahar tos
  • 2 banane pasate (225 g decojite)
  • 150 ml ulei
  • 50 g drojdie proaspata
  • 3 lgt pudra coaja de portocala
  • 30-50 g faina de grau (pentru modelat)

Umplutura:

  • 500 g prune uscate
  • 180 g stafide brune

Mod de preparare

1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc pune drojdia impreuna cu o lg de zahar.

2. Sfarama drojdia intre degete adauga peste ea 300 ml apa calda si amesteca usor pana se dizolva, acopera vasul cu un prosop si lasa la dospit 10 min.

3. Adauga in compozitie bananele pasate, zaharul si restul de apa calda amestecata cu coaja de portocala. Amesteca cu o lingura, apoi framanta energic cu mainile. Incorporeaza treptat si uleiul si framanta 5-7 minute. Acopera vasul si lasa la dospit 1 ora.  

4. Pune stafidele la inmuiat in apa calda (pentru 10 min) sau in rom (pentru 30 min) apoi pune-le intr-o sita la scurs. Scoate samburii prunelor.

5. Preincalzeste cuptorul la 170 grade celsius.

6. Framanta aluatul din nou si imparte-l in doua. Formeaza cate un cilindru si imparte-l in 10 bucati, formeaza bile din fiecare bucatica, apoi intinde-le. Pune pe fiecare bucata prune si stafide dupa preferinta, apoi strange laturile bucatii de aluat astfel incat sa formezi o biluta.   

7. Pune fiecare bila de aluat cu partea neteda in sus in forme (eu am avut cilindri cu diam. 7 cm si patrate) unse cu ulei si lasa-i 10 min la dospit.   

8. Pune un vas cu apa rece in partea inferioara a cuptorului apoi introdu tava cu cozonacei in cuptor pentru 30 minute sau pana se rumenesc.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei cu prune uscate si banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Mucenici moldovenesti ( Sfintisori )

Postat de Ina

Mucenici moldovenesti ( Sfintisori )

Punem intr-o cana  drojdia impreuna cu 2 linguri de zahar, 80 ml lapte cald si 2 linguri de faina.  Lasam maiaua sa creasca 10 minute, la cald.  In vasul de framantare punem...

Citeste continuarea

Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Incepem cu crema: Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele. Adaugam frisca lichida, trasferam totul pe baie de aburi. Amestecam continuu pana ciocolata este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2014, 18:14
WoW! Ma omori incet, incet...
la 07.04.2014, 18:15
Ce frumosi!!
la 07.04.2014, 18:17
Desi prunele uscate nu sunt preferatele mele, trebuie sa recunosc ca ai facut niste super cozonacei.
la 07.04.2014, 18:19
supeeerr
la 07.04.2014, 18:21
Ce buni!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking