Ingrediente
- Pentru 12 briose
- 1 ceasca lapte
- 1 cub de drojdie
- 1 ceasca zahar
- 3 galbenusuri
- arome:coaja si suc de lamaie
- zahar si esenta de vanilie
- 1 ceasca ulei
- faina cat cuprinde
- Umplutura
- nuca
- ciocolata
- 2-3 lg ulei
- stafide
Mod de preparare
-zaharul si drojdia se dizolva in laptele caldut.adaugam si aromele
-in lapte adaugam si galbenusurile..incepem sa adaugam faina cat sa obtinem un aluat mai tarisor
-incepem sa framantam adaugand uleiul pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini.
-acoperim vasul si-l lasam sa se odihneasca pana ce-si dubleaza volumul
Umplutura:
-radem nuca si ciocolata peste care adaugam putin ulei
-dupa ce aluatul a crescut suficient se inmarte in 2 iar cele doua bucati la randul lor in cate 6 mai mici =>12
-se formeaza cozonaceii punand in mijlocul fiecaruia cate o lingura de umplutura
-se vor lasa din nou la crescut
-se ung cu ou,si presara susan ,deasupra
-se coc pana trec testul scobitorii!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonacei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|