Cozonaci deliciosi

Postat de lia in Dulciuri
2 Apr 2010 | 16914 vizualizari
Cozonaci deliciosi

Toate ingredientele le-am pregatit de cu seara si le-am adus in bucatarie sa fie la aceiasi temperatura. Se taie si se servesc,dupa ce s-au racit. pofta buna!

Ingrediente

  • 2 kg faina alba
  • 250g ulei
  • 350g zahar
  • 100g drojdie
  • 8 galbenusuri
  • 2 vanilii
  • Coja rasa de la o lamiae
  • 1 lingurita sare
  • 500 ml lapte
  • 500 ml sana
  • 50g margarina topita
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Un firicel praf alimentar galben Umplutura:
  • 250g zahar
  • 400g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 200g stafide
  • 200g smochine
  • Rahat
  • 1 sticluta esenta de rom

Mod de preparare

A doua zi dimineata, am inceput cu faina: am cernut-o de doua ori, apoi am facut putin loc in mijloc si am pus drojdia la dospit in putin lapte caldut, sare si zahar. Cand amestecul si-a dublat volumul, am adaugat zaharul dizolvat in laptele ramas,sarea dizolvata in 7 galbenusuri de ou, un galbenus  lam lasat deoparte pentru unsul cozonacilor,laptele batut,mirodeniile,uleiul si margarina. Aluatul se framanta foarte foarte bine, eu l-am framantat 40 de minute, dupa care il acoperim cu un prosop si-l lasams timp de 1h la dospit.

Intre timp, pregatim umpluturile: stafidele le punem la inmuiat in putina apa, atat cat sa le acopere si adaugam si esenta de rom. Separat, amestecam zaharul cu nuca si cacaua. Smochinele si rahatul le maruntim.

Cand aluatul este crescut , il scotem pe planseta de lucru si il inpartim in patru parti egale. Fiecare bucata, o mai impartim in doua, le umplem, le rulam si le impletim doua cate doua , in total 4 cozonaci care se pot coace toti odata intr-o tava de aragaz, sau doi cate doi, cum am procedat eu, in tavi de chec, tapetate cu hartie de copt.

Ungem deasupra cozonacii cu galbenusul de ou, presaram  zahar tos si-i lasam dinnou la crescut, aprox. 40’, dupa care ii coacem la foc moderat, cam 50’.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci deliciosi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura rapida cu capsuni si ceva pufos

Postat de Irina

Prajitura rapida cu capsuni si ceva pufos

Am decupat din blatul de tort, cu un inel de 12 cm diametru, doua bucati. Am pasat o mina de capsuni si le-am facut piure. Am feliat capsunile ramase si le-am amestecat impreuna cu crema de...

Citeste continuarea

Desert clatite americane din banane si ovaz

Postat de Anett

Desert clatite americane din banane si ovaz

Maruntim bananele cu o furculita, adaugam oule intregi, scortisoara, sarea, nuca si ovazul. Amestecam bine ingredientele. Incalzim ulei sau unt intr-o tigaie si turnam o cantitate mica din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2010, 23:21
frumoasa prezentarea cu poze aferente!
la 03.04.2010, 22:25
f bn arata
la 04.04.2010, 14:16
super prezentare
la 05.04.2010, 22:23
ti-au iesit niste cozonaci frumosi
la 12.04.2010, 10:38
ce frumosi si galbeni sunt

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking