Rulada cu cacao si portocala

Postat de timea in Dulciuri
12 Apr 2014 | 5966 vizualizari
Rulada cu cacao si portocala

Nu am multe sa va zic despre aceasta noua postare decat ca e perfecta pentru cafeaua de dimineata. Vedeti ca la mine e important ca ce fac dulce de casa, sa se potriveasca pentru micul dejun.

Ingrediente

  • 200 gr faina alba
  • 50 gr faina neagra
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita rasa drojdie uscata
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 2 linguri unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la 1/2 portocala
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 1 albus de ou (de la un ou mai micut)
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • Glazura:
  • 4 lingurite zahar pudra
  • 1 lingura suc de portocala

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea  si zaharul, coaja de portocala, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat, sucul de portocala si spre final untul topit.

Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim cu un prosop curat  si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.

Aluatul dospit il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina.

Pentru umplutura batem cu un tel albusul de ou, adaugam zaharul apoi la final cacaoa.

Ungem cu aceasta umplutura foaia intinsa pe care o rulam apoi cu grija. 

Asezam rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincazlit la 175 de grade timp de aprox 25 de min, pana se rumeneste deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa aprox 2-3 minute, cat e inca calda o ungem cu glazura de portocala care se obtine prin simpla amestecare a zaharului pudra cu sucul de portocala.

Dupa ce s-a racit feliem si servim alaturi de o cafea calda. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cacao si portocala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Postat de mirela0911

Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste...

Citeste continuarea

Desert rulada cu mascarpone si zmeura

Postat de andaoana

Desert rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35 x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2014, 11:41
Foarte buna! Deja am admirat-o!
la 12.04.2014, 11:42
Multumesc Meri
la 12.04.2014, 11:45
Timi, tot ceva de dat de-a dura spre noi, nu?
la 12.04.2014, 11:46
la 12.04.2014, 11:47
Padre daca il dau de-a dura ajunge pana la Paste la voi . E bine asa, nu?

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking