Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 pahare faina proaspat cernuta
- jumatate pahar zahar
- jumatate pahar smantana
- 100 g unt la temperatura camerei
- un ou
- jumatate lingurita praf de copt
- un varf de cutit sare
- o jumatate lingurita zahar vanilat
- Pentru umplutura
- 350 g. branza de vaci bine scursa si data prin sita/blender
- 2 linguri zahar
- o lingura gris
- albusul de la un ou ,batut spuma
- o lingura faina
- 2 linguri smantana
- jumatate lingurita zahar vanilat (optional)
- Pentru glazura
- un galbenus
- Optinal se pudreaza cu zahar pudra
Mod de preparare
Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il rasturnam pe o folie, impaturim si-l dam la frigider minim 30 minute. Intre timp pregatim umplutura.
Amestecam pe rand toate ingredientele, la sfarsit adaugam albusul batut spuma. Umplutura e gata.
Aluatul il scoatem din frigider, il intindem pe o planseta, grosime aproximativa a aluatului 0,6 mm, decupam cercuri cu o forma sau cu un bol, eu am folosit ambele variante. Cu o lingura punem umplutura pe o jumatate de cerc, cu cealata jumatate acoperim fara a lipi marginile.
Tapetam o tava cu hartie de copt aranjam placintutele, ungem suprafata cu galbenus si le dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute, la temperatura de 180-200 grade.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cочники-Placinta ruseasca cu branza II" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|